IB student boosting her language learning
14
nov
2021

Sprog- og kulturudveksling via app

Elnaz har fundet en vej til sprogligt boost

Hvad gør man, hvis man opdager, at det faglige niveau i et fag man kender fra folkeskolen, viser sig at være væsentlig højere i gymnasiet og man føler, at man har brug for hjælp? Ja, hvis det er et sprogfag, så kan man overveje at gøre som Elnaz Jafari, en af Grenaa Gymnasiums IB-elever. Hun har fundet sig en tysk ”penneven,” Isra. ”Penneven” er måske ikke helt det rigtige ord, for Elnaz og Isra skriver ikke breve til hinanden, men snakker og chatter sammen via appen Tandem.

Isra bor i Tyskland, og Elnaz kommer fra Ebeltoft og bor på Grenaa Gymnasium’s kostskole. – Vi taler sammen flere gange om ugen, når vi har tid. Når vi har travlt bliver det mest til chatbeskeder, fortæller Elnaz. – Isra hjælper mig med at forbedre mit tyske og jeg hjælpe hende med at blive bedre til engelsk. Men vi lærer jo også om hinandens kultur, ikke mindst skolekulturen i henholdsvis Tyskland og Danmark.

Elnaz hørte om appen gennem venner, og da hun syntes niveauet i tysktimerne udfordrede hende lidt for meget, besluttede hun sig for at søge en tysktalende ”penneven” via appen. – Der var mange som svarede på mit opslag, og jeg valgte Isra, for jeg kunne se, at vi havde mange ting til fælles.

Det har vist sig at være et godt match. – Jeg har fået en ven, jeg slet ikke havde regnet med at få, siger Elnaz.

Hun forklarer videre, at man kan få kontakt til personer over hele verden via appen, og altså personer, der har det sprog, man interesserer sig for, som modersmål. Appen har også funktioner, der gør det muligt at få rettet sproglige fejl af andre. – Jeg følte, at jeg havde behov for et boost i tysk, at det synes jeg, at Isra og appen har hjulpet mig til. Jeg har i hvert fald fået mere selvtillid i timerne.

Læs mere om IB Diploma på Grenaa Gymnasium