Grenaa Gymnasium i Skrivecup 2021
25
apr
2021

At dele kreativitet i klassen

Pre-IB-elev fra Grenaa Gymnasium i semifinalen i Skrivecup 2021

Skrivecup er en årlig konkurrence i kreativ skrivning for gymnasieelever, som Grenaa Gymnasium har en stærk tradition for at deltage i. I år blev det Gerd B. Malmose, der går i Pre-IB, der nåede længst og blev nummer 2 i semifinalen mod elever fra Favrskov Gymnasium.

”Favrskov stillede med en stribe meget stærke bidrag, og det var et af deres, der gik videre til finalen. Men det var fuldt fortjent, at Gerds bidrag vandt andenpladsen,” siger talentkoordinator Rikke Gade-Johansen.

Årets tema var tempo, og opgaven var at vælge en skønlitterær tekst fra før år 2000 og lave en remedialisering, det vil sige en gendigtning, som kan være i en helt anden form end den oprindelige.

”Jeg valgte Livets hastighed af Michael Strunge, fordi jeg finder hans digte rigtig inspirerende. I Livets hastighed beskriver han nogle kontraster i sig selv, som han kæmper med. Han vil gerne være tro mod sig selv, men vil også tilpasse sig til sine omgivelser og de slidte samfundsforventninger, ikke stikke ud. Det handler om at finde sig selv og vanskeligheden, uoverskueligheden ved dette. Det er en statisk konflikt, som jeg tror mennesker i et hvert samfund har, og uanset i hvilken tid, de lever,” forklarer Gerd om sit valg.

Jeg valgte at bruge samme form, som Strunge, fordi det forstærkede følelsen af at det var Strunges digt, men min tolkning eller gentænkning af det.

Rammen på Grenaa Gymnasium for deltagelsen i Skrivecup har været et forløb i dansktimerne om kreativ skrivning. Så alle i klassen har været i gang med at remedialisere tekster, som de har delt med hinanden. ”Jeg synes, det var en oplevelse af, at vi delte kreativitet med hinanden i klassen,” fortæller Gerd. ”Det man kom med, blev taget imod på en måde, som man ville ønske.”

Den opfattelse deler dansklærer Glennie L. Grøfte: ”Vi lykkedes i fællesskab med at skabe et tillidsfuldt rum i klassen, hvor eleverne turde vise deres værker frem for hinanden, og alle var enige om, at det var Gerds digt og video-performance af det, der skulle gå videre,” fortæller hun.

Skrivecup Tekst. Indtrykt Aftryk. Gerd Bay Malmose (1)

Kreativ Skrivning på Grenaa Gymnasium