18
sep
2020

Niels Lan Doky Trio på Grenaa Gymnasium

Skolens musikelever og -lærere fik en jazzoplevelse af internationalt format

Fredag d. 11. september lagde Niels Lan Doky Trio vejen forbi Grenaa Gymnasium, hvor de gav en lille times koncert for skolens musikelever. Undervejs fortalte Niels Lan Doky om jazzgenren.

Det er ikke hver dag et verdensnavn som Niels Lan Doky besøger Grenaa Gymnasium, så det var en ganske særlig oplevelse eleverne fik. Måske var det også en oplevelse, de ikke på egen hånd ville have opsøgt, og det er netop en hovedårsag til, at Niels Lan Doky overhovedet giver skolekoncerter: at lade unge mennesker stifte bekendtskab med en musikgenre, som de måske ikke rigtig kender i forvejen.

Niels Lan Doky har et internationalt perspektiv på sit hjemland, Danmark, og bemærker derfor ting, som mange danskere måske tager for givet. Efterfølgende skrev han blandt andet følgende på sin Facebook-side om besøget på Grenaa Gymnasium (oversat fra engelsk):

“Det var fantastisk at besøge skolen med de imponerende faciliteter og vidunderlige medarbejderstab, og det var også fedt at interagere med de unge og ikke mindst få deres feedback på nogle af de jazzversioner af aktuelle popnumre, som jeg har arbejdet på, og som vi spillede nogle stykker af sammen med nogle af mine egne kompositioner.

Jeg er stolt af at være dansker, når jeg ser sådan en skole. Uddannelse har været en politisk prioritet i Danmark i meget lang tid og Grenaa Gymnasium er et fremragende eksempel på et dejligt skolemiljø på højt niveau, der er tilgængelig for alle (undervisningen er gratis). De har endda også en international linje, så foredraget var på engelsk.
Vi nød besøget meget!”