04
jun
2021

Kirstens Mindelegat

Ved årets IB Hueceremoni blev et nyt IB-legat uddelt for første gang

Et højdepunkt under hueceremonierne fra år til år er uddelingen af legater. I år var det med meget stor fornøjelse at rektor Helene Bendorff Kristensen kunne afsløre og uddele de første portioner af et helt nyt legat, Kirstens Mindelegat. Det er opkaldt efter Kirsten Bech, som var skolens første leder af den internationale afdeling fra 2001-2015.

Kirsten var principfast og havde et stærkt socialt engagement, som gjorde, at hun lagde stor vægt på, at IB-uddannelsen på Grenaa Gymnasium skulle være tilgængelig for alle unge mennesker uanset deres baggrund, sagde Helene Bendorff Kristensen blandt andet.

Læs mere om Hueceremonien 2021

IB Diploma Cap Ceremony at Grenaa Gymnasium

Så personen i eleven

Kirsten så altid personen, hun havde for sig, og ikke bare eleven og de kølige tal, og hun arbejdede utrætteligt for at vi konstant skulle blive en endnu bedre IB-skole til gavn for eleverne. Det er vi meget bevidste om, og derfor har vi hende med os i vores arbejde hver dag.

De første to modtagere af Kirstens Mindelegat var Caroline Kehlet og Francesca Kaori Maffini, som fik det for at have udvist ukuelighed og viljestyrke i et meget vanskeligt år.

– Der er tale om to elever, som ikke gav op i forhold til livet og deres vilje til at lære, lød det blandt andet i begrundelsen fra Helene Bendorff Kristensen

Kirsten Bech døde i 2018 og det er hendes nærmeste efterladte, der har indstiftet legatet. Hendes mand Erik Bjørn deltog i festligholdelsen.

IB Diploma Cap Ceremony 2021 at Grenaa Gymnasium