Seaman Seaweed Chips sponserede chips til elever fra Grenaa Gymnasium
20
okt
2019

Kenya-rejse med tangchips og ”havtasker” i bagagen

Seaman Seaweed Chips og Kattegatcentret gav en hjælpende hånd til 3.g-elevers Kenyarejse

For nylig besøgte eleverne i 3.t på Grenaa Gymnasium privatskolen Nairobi Academy i Kenya.

I den forbindelse holdt de et lille foredrag om Danmark og Grenaa. Det vakte stor forundring blandt de kenyanske elever, at man i Danmark roligt kan lade sin barnevogn med barn stå ude på fortovet, mens man selv drikker en kop kaffe inde på caféen, og at folk sælger jordbær og kartofler fra ubemandede boder i vejkanten. Det niveau af tillid og sikkerhed kender man ikke i Kenya.

Grenaa-eleverne, der går på en samfundsfaglig studieretning, fortalte også om det seneste folketingsvalg, hvor klimaet som bekendt kom højt på dagsordenen, og i forlængelse heraf fortalte de om Grenaa-virksomheden Seaman Seaweed Chips, som de havde besøgt i en samfundsfagstime inden afrejsen til Kenya. Eleverne fortalte om de gode grunde til at forarbejde tang til fødevarer for mennesker. Ikke blot er det sundt og smager godt, det er også godt for vandmiljøet, og det er en ressource man kan udnytte uden at skulle skaffe mere landbrugsjord.

I Kenya har man forbudt plastikposer, så vores elever fortalte naturligvis også, at chopsene fra Seaman Seaweed Chips er pakket i poser, der ikke indeholder plast. Det kan jo hurtigt blive noget teoretisk, så 3.t havde blandt andet Seaman Seaweed Chips med i kufferterne, så de kenyanske elever kunne få de plastfri poser i hænderne og få en smagsprøve. Vi skal hilse og sige, at alle var overraskede og de fleste positivt.

Seaman Seaweed Chips er ikke den eneste lokale virksomhed, som beredvilligt har hjulpet 3.t i forud for deres Kenya-rejse. Det har også Kattegatcentret, som sponserede ”havtasker” produceret af genbrugsmaterialer. Poserne blev fyldt med tøj og sko indsamlet blandt skolens elever til fordel for et børnehjem i et område i Kenya, hvor mange børn har mistet deres forældre til AIDS. Mr. George Djamba, som er lærer på Nairobi Academy og selv kommer fra området, tog imod de 24 poser tøj og står for videreformidlingen til børnehjemmet, Angelina Children’s Home.
Kattegatcentret sponserede muleposer til elever på Grenaa Gymnasium