Talentpleje
For dig der har lyst og vilje til at dyrke faglige interesser i endnu højere grad.
For nogle uger siden var Karsten Trolle Viholms tysk A-elever fra gymnasiet på besøg på besøg hos Klaus Albrechtsens 9.klasse tyskhold på Søren Kanne-skolen. Gymnasieleverne skulle præsentere firma-ideer med tysk kultur som omdrejningspunkt,” fortæller Karsten Viholm. ”Det indgår i et såkaldt karrierelæringsforløb, der skal stimulere deres overvejelser over hvad en studentereksamen med tysk på højt niveau kan bruges til.”
”De havde lagt sig i selen og virkelig forsøgt at tænke ud af boksen med ideer som for eksempel en mobil tysk madcafé, et bogforlag med fokus på tyske personligheder og indbyggede højtalere i bymiljøet med tysksproget musik styret via en app,” forklarer Karsten Viholm.
Konceptet for besøget på Søren Kanne-skolen var enkelt: gymnasieeleverne havde stande hvor 9.klasseseleverne kom hen og hørte firmaideerne blive præsenteret. Derefter havde de mulighed for at stille spørgsmål. Begge dele naturligvis på tysk.
”Det varede cirka en time og mine elever var fint fastholdt og fokuserede hele vejen igennem,” forklarer Klaus Albrechtsen. ”De gik til det med nysgerrighed, for de skal jo snart selv gøre sig klart, hvad de vil vælge på gymnasiet. Nu så de, hvor langt man faktisk kan nå i forhold til at lære at formulere sig på tysk. Det er jo det de også skal, hvis de kommer til eksamen i tysk, så det var godt for dem at se, at det kan lade sig gøre,” siger Klaus Albrechtsen.
Han fortsætter: ”Jeg er blevet bestyrket i, at Karstens og mit samarbejde er godt og givtigt for eleverne.”
Karsten Viholm er enig: ”Klaus’ elever var dygtige til at give mine elever feedback på deres firma-ideer,” siger han. ”Det gav mine elever et sug i maven at skulle udenfor de vante rammer og præsentere deres projekter på tysk for unge mennesker, som de ikke kendte. Men det var en god erfaring og de har været glade for at arbejde koncentreret med et projekt, der kaldte på deres kreative evner og gav dem mulighed for at snakke en masse tysk.”
Karrierelæringsforløbet er støttet af Det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF) og Goethe-instituttet. Sidste år var gymnasieeleverne på firmabesøg og afholdt café-samtaler med tysk-studerende fra Aarhus Universitet.