Årets internationale studenter

Årets internationale studenter

IB-studenterne afsluttede deres eksamener i maj måned

IB Diploma Cap Ceremony 2023 at Grenaa Gymnasium

Studentertiden starter altid tidligt i Grenaa, for de internationale studenter afslutter deres eksamener en måned før STX- og HF-studenterne.

Afgangsårgangen på den internationale studentereksamen IB Diploma afsluttede deres eksamener d. 19. maj, og d. 22. maj blev de fejret af deres pårørende og lærere i gymnasiets festsal ved den såkaldte Hue-ceremoni.

Leder af IB-afdelingen på Grenaa Gymnasium, Eike Strandsby, fortæller, at der var 77 IB-studenter i år, og at der næste år vil være over 80. – Vi har jo i de senere år oplevet en markant vækst i antallet af ansøgere til IB-uddannelsen, og er nu der, hvor vi må afvise en del kvalificerede ansøgere, fordi der ganske enkelt ikke er plads til flere på vores kostskole, fortæller hun.

– Det betyder, at vi får elever ind med et godt fagligt udgangspunkt for at få udbytte af vores erfarne læreres undervisning. IB-uddannelsen giver eleverne meget at lave, men vi ser og hører at eleverne og deres forældre er meget glade for vores skoleform og for lærernes engagement.

-Vi ser også, at de trives i det særlige internationale miljø, hvor det at være engageret i verden er et nøglepunkt. De er aktive i Model United Nations (en slags FN-rollespil, red), og de har dannet en lokalafdeling af European Youth (et tiltag i EU-regi, red) hvor de har holdt oplæg for hinanden om aktuelle emner, der betyder noget for vores fremtid. Senest havde de besøg af en ungarsk oplægsholder, der gav indblik i den demokratiske krise i Ungarn. I det hele taget udfordrer de sig selv og kommer med det, som de har lyst til i forbindelse med Danmarks Indsamling og en teaterkoncert på skolen for velgørenhed, slutter Eike Strandsby.

IB-studenterne kan nu puste ud, men må vente lidt endnu på selve eksamensbeviset. Det er nemlig først klar i juli måned, når de mange skriftlige eksamensopgaver er blevet bedømt af IB-organisationens internationale censorkorps.

Ved IB-studenternes hue-ceremoni blev der uddelt legater:

Kirsten Bech in memoriam
Lucie Urbanová, Sheena Woodwine, László Mikó og Frederik Rasmussen

Danske Bank – Academic Grant
Tomas Krechnák

Danske Bank – Kostskole
Maria Arcas Sambola

Djurslands Bank
Sofie Søndergaard Christensen
Gerd Bay Malmose

IB Learner Profile Award:
Gaja Gasparaityte, Luigi Amato

CAS Awards: Ema Kapcova

Hvad leder du efter?