Kultur, klima og demokrati

Kultur, klima og demokrati

Første runde af et dansk-spansk-italiensk udvekslingsprojekt på Grenaa Gymnasium

Erasmus+ udveksling på Grenaa Gymnasium

I en uge i december 2022 havde Grenaa Gymnasium udvekslingsbesøg af en gruppe elever og lærere fra henholdsvis Spanien og Italien. Eleverne var privat indkvarteret hos elever på Grenaa Gymnasium for at få et førstehåndsindtryk af en dansk hverdag.

Ugens program bød både på små projektopgaver på skolen sammen med elever på Grenaa Gymnasium. De handlede om dansk kulturarv, klimaudfordringer i Danmark og demokratisk deltagelse i Danmark. Hvad det sidste angik, fik gæsterne indblik i hvordan elever på Grenaa Gymnasium har medindflydelse på deres skolehverdag via de mange udvalg og elev-drevne aktiviteter.

Gæsterne var naturligvis på udflugter i Grenaa og omegn og de var tilrettelagt, så de passede ind i de tre temaer. Det blev til besøg hos blandt andet Ørsted på Grenaa Havn, RenoDjurs, Grenaa Kirke og Den Gamle By i Aarhus, og ikke mindst en omgang ”vikinge-badning” fra Grenaa Strand. Kulturarvs-temaet bød naturligvis også på en afsluttende julefrokost.
Nu ser elever og lærere på Grenaa Gymnasium frem til at rejse på genbesøg i henholdsvis Spanien og Italien på et senere tidspunkt, og undersøge de samme temaer dér.

Udvekslingen er gennemføres med støtte fra Erasmus+, der er et EU program, der blandt andet giver penge til gennemførelse af udvekslingsbesøg.

Hvad leder du efter?