Valgdebat til folketingsvalget 2022 på Grenaa Gymnasium
31
okt
2022

Man bliver udfordret på sine holdninger

Valgdebat på Grenaa Gymnasium

Valgkampen har været over os i næsten en måned og på Grenaa Gymnasium kulminerede den i fredags, da der traditionen tro var valgdebat for alle HF- og STX-elever.
– Jeg synes, det er fedt med sådan et arrangement med mange forskellige politikere, og at det er nogle andre end ordførerne, som man plejer at se i medierne, siger Kristoffer Alcomendras Eyas Kristensen. Han går i 3.g på en samfundsfaglig studieretning sammen med blandt andre Emilie Valgdebat til folketingsvalg 2022 på Grenaa GymnasiumSøndergaard, som supplerer: – Ja, det kommer tæt på én, når man selv kan stille spørgsmål til dem. Det har vi jo ikke mulighed for, når vi snakker om partiernes politik i timerne.

Både Emilie og Kristoffer var da også blandt de mange, som benyttede sig af muligheden for at stille spørgsmål til politikerne. – Jeg spurgte kandidaten fra Venstre, om de ville gå med i en bred regering, hvis det bliver den eneste mulighed, og jeg spurgte Enhedslistens kandidat om planerne vedrørende asylcentre i Rwanda, fortæller Emilie. Kristoffer fortæller, at han spurgte to af kandidaterne om hvordan de ville styrke psykiatrien. – Jeg synes det var tydeligt, at i løbet af debatten fandt de ud af, hvad unge mennesker går op i, og så snakkede de mest om dét. Det passer meget godt med noget af det, vi har Valgdebat til folketingsvalg 2022 på Grenaa Gymnasiumlært om politisk adfærd i samfundsfag.

Politisk speed-dating

Valgdebatten var organiseret i en slags speed dating-format, hvor de knap 200 elever sad fire forskellige steder på skolen og kandidaterne kom så rundt til dem tre ad gange i forskellige konstellationer. Alle opstillede partier var naturligvis inviteret og alle undtagen Frie Grønne og Kristendemokraterne havde da også taget imod muligheden for at præsentere deres politik for gymnasieeleverne.

Emilie og Kristoffer er enige om, at kandidaterne ikke var så konkrete, og at det kun var yderpartierne der for alvor var uenige. – Men jeg blev udfordret på mine holdninger, siger Emilie. – Der er mange emner at forholde sig til, og man er jo typisk enig med nogle partier om noget og uenig med dem om noget andet. Så man må finde ud af, hvad man lægger mest vægt på, og så stemme efter det, konkluderer hun.
Kristoffer nikker genkendende. – Før debatten var jeg sikker på en kandidat, som jeg ville stemme på. Men nu må jeg lige tænke over det igen.

Valgdebat op til folketingsvalget 2022 på Grenaa Gymnasium