USA valgaften 2020 på Grenaa Gymnasium
09
nov
2020

Valgaften på gymnasiet

Eleverne holdt luppen på det amerikanske valg

På Grenaa Gymnasium havde eleverne med samfundsfag på A- og B-niveau en meget lang skoledag i forbindelse med det amerikanske valg d. 3.november. I lighed med mange andre gymnasie- og skoleelever landet over mødte de nemlig ind på skolen igen kl. 19 for at følge valget aftenen og natten igennem.
Det særlige i Grenaa var, at arrangementet blev dækket live af Radio LOUD. De havde sendt to lokalkendte journalister, nemlig Alexander Boelt Bruun og Miriam Leander, som begge er studenter fra Grenaa Gymnasium. De interviewede både lærere og elever i løbet af aftenen.

USA-valgaften 2020 på Grenaa GymnasiumHanna Aoude og Benjamin Trønnes er samfundsfagselever i 2.g. De fortæller, at man fulgte med på store skærme i løbet af aftenen og natten – så lang tid, som man nu holdt ud. Via Facebook havde eleverne aftenen igennem mulighed for at deltage i en afstemning om hvem af de to kandidater, de troede ville vinde.

”Først på aftenen var der oplæg og workshops,” fortæller Hanna. ”Vi hørte et foredrag om konspirationsbevægelsen QAnon. Jeg havde ikke regnet med, at den havde betydning for valget, men det var et spændende oplæg, for læreren var god til at fortælle om det. Vi hørte om de beviser, som QAnon-tilhængerne mener, at de har for deres teorier.”
”Og så var vi med i en workshop om præsidenters taler,” fortæller Benjamin. ”Vi hørte Obamas USA valg 2020 på Grenaa Gymnasiumindsættelsestale og Trumps og sammenlignede dem. De var ret forskellige. Bagefter skulle vi selv lave en tale og være Trump eller Obama,” forklarer han. ”Det var ret sjovt,” siger Hanna. ”Nogle af os kom nok til at gøre lidt grin med Trump.”

Hygge i kantinen

Under hele arrangementet blev alle corona-forholdsregler naturligvis overholdt med mundbind, sprit og afstand. ”Men det var så fedt, at vi fik lov til alle sammen klassevist at spise sammen i kantinen og bagefter spille spil og hygge os,” fortæller Hanna. ”Der var lidt af den stemning, som man savner.”
”Ja, det er det tætteste vi har været på en fredagsbar i år,” konstaterer Benjamin. ”Det var virkelig fedt, at vi havde tid til at snakke sammen og at ingen var afhængige af at skulle med en bus. For helt ekstraordinært havde vi jo lov til at sove på skolen, hvis vi ville.”

Samfundsfagslærerne på Grenaa Gymnasium er også meget tilfredse med aftenens og nattens forløb. De sidste holdt fortjent fyraften kl. 7 onsdag morgen.