Elever fra Grenaa Gymnasium på Ungdommens Vårsalon 2021
12
mar
2021

Elever får deres kunstværker på tryk

Ungdommens Vårsalon 2021 viser unges kreativitet for fuld udblæsning

Der er heldigvis grænser for, hvad corona-epidemien kan holde nede, og unge menneskers kreativitet er ikke en af dem. I hvert fald er Grenaa Gymnasium igen i år fint repræsenteret ved Ungdommens Vårsalon, som er en kunstudstilling for unge mellem 13 og 18 år. Årets tema er På den anden side.

Ni af Grenaa Gymnasiums 1.g-elevers værker er kommet igennem nåleøjerne til den store udstilling, der plejer at være på Rådhuset i København. Under normale omstændigheder ville de unge fra Nord- og Syddjurs Kommuner, som har værker med på udstillingen hoppe i en bus og være med til åbningen med rådhuspandekager og taler. Men i år er udstillingen online, og som man vil kunne se, hvis man besøger den, har årets tema resulteret i vidt forskellige motiver og udtryk.

Emilie Søndergaard Ud af mørket

Noget man ikke har prøvet før

Fire af de ni værker fra Grenaa Gymnasium er desuden udtaget til et trykt katalog med de ti bedste værker fra hele udstillingen.
Emilie Søndergaard og Kristoffer A. Eyas Kristensen kan snart se deres to værker i det trykte katalog. Emilies akvarel hedder ”Ud af mørket.” Hun fortæller selv følgende om tankerne bag: ”Nede i jorden er det mørkt og trist, da der er Corona, men på den anden side blomstrer lyset frem, og vi vil ikke længere have Corona imod os.”

”Jeg synes det er dejligt, at der er unge kunstnere med i bogen, i stedet for at der altid kun er professionelle kunstnere. Jeg synes det er spændende, fordi det er anderledes, da det er noget, man ikke har prøvet før,” siger Emilie.

Kristoffer er også glad for at være med i Vårsalongen. ”I år er det selvfølgelig ikke helt det samme, som hvis der ikke var corona. Men det har stadig været fantastisk at være med. Jeg sad hjemme i rigtig mange timer flere dage i træk i vinterferien og udarbejdede værket med sine mange mærkværdige detaljer, som man ikke engang kan se på selve kunstværket online,” fortæller han.

Kristoffers billede hedder (På den anden side af) Krigen. ”Værket jeg har skabt, er inspireret af min far, som har været i militæret i 23 år og

Grenaa Gymnasium på Ungdommens Vårsalon 2021

Kristoffer Kristensen (På den anden side af) Krigen

nu er veteran,” fortæller Kristoffer. ”Han beskriver ofte om tilværelsen i et land i krig og forskellen på så at kunne krydse en grænse over til et nærmest utopisk samfund. Jeg vil beskrive mit værk som absorberende. Når man kigger på det bliver man absorberet i de forskellige detaljer, lige fra den mørke side hvor der er stor dynamisk aktivitet til den anden side hvor alt er charmant, statisk og perfekt.”

Grenaa Gymnasiums deltagelse i Ungdommens Vårsalon sker hvert år i samarbejde med UngSyddjurs.

Følgende elever fra Grenaa Gymnasium udover Emilie Søndergård og Kristoffer A. Eyas Kristensen har værker på udstillingen: Thomas B. Alrø Lerche, Maj M. Krøyer, Mathilde Skødt, Julia Ida N. Jørgensen, Mette Hansen, Matilde Lund Kristensen og Janigaa Vijayakumar. Se deres værker nedenfor.