Elever fra Grenaa Gymnasium på Ungdommens Vårsalon 2022
18
mar
2022

Unges stemmer på Københavns Rådhus

Otte elever fra Grenaa Gymnasium på Ungdommens Vårsalon

Tirsdag d. 8. marts drog en flok billedkunst-elever fra Grenaa Gymnasium til København sammen med deres billedkunst-lærere. Anledningen var den årlige Ungdommens Vårsalon på Københavns Rådhus, hvor otte af skolens STX-, HF- og IB-elever havde værker udstillet.
Isabella Fogh Mikkelsen går i 1.g og hendes værk Invisible Voice var et af de billeder, der var sluppet igennem nåleøjet til udstillingen. – Det var ret fedt. Jeg havde ikke regnet med det, og jeg er meget glad for det, siger Isabella.
– Årets tema var Min stemme. Jeg har forsøgt at udtrykke, at for nogen kan det svært at komme frem med deres egen stemme. Stilarten, jeg endte med, er nok nærmest surrealismen. Der er et halssmykke med en nøgle indeni og en dør i et akvarium. Døren er lille, fordi muligheden for at ytre sig er lille. Jeg tog udgangspunkt i, hvordan det var for kvinder i 1800-tallet. I nogle kulturer kan det stadig være sådan. Jeg synes ikke, jeg selv er begrænset – jeg har mulighed for at sige, hvad jeg vil.

Elever fra Grenaa Gymnasium på Ungodmmens Vårsalon 2022Det gælder for alle eleverne, at de i arbejdet med deres værker blandt andet har skullet være bevidste om deres inspirationskilder. For Bruno Santos Battista i IB1 er det kunstneren David Hockney som har inspireret. – Jeg kan godt lide ideen om at vise virkeligheden fra forskellige vinkler, for sådan ser vi med vores fysiske øje. – For mig handlede årets tema om at udtrykke sig selv og dermed om identitet, så jeg valgte at lave en collage med fotos af min guitar. Jeg kommer fra Brasilien, hvor der er musik er overalt, og er vokset op i en familie med musikere og dansere, og det er guitaren udtryk for.

– Det var noget særligt at se sit eget billede på udstillingen, siger Isabella. Man tænker på, hvordan andre mon opfatter det, og det er sjovt at se folk tage billeder og nærstudere det. Og det var spændende at se, hvordan andre havde fortolket temaet, og jeg to billeder af dem jeg bedst kunne lide. Der var ikke to kunstværker, der var ens.

Bruno fortæller, at han er vild med den oplevelse han har haft. ”Det er bare en rigtig god idé, som motiverer unge mennesker. Jeg var i hvert fald ekstra motiveret af muligheden for at få mit værk udstillet på intet ringere end Københavns Rådhus. Det var fantastisk.

Turen til København bød ud over selve Vårsalonen – med officel velkomst og de berømte rådhuspandekager – på et besøg på Kunstmuseet Arken, og en del af eleverne udnyttede også tiden til enten at gå en tur på Christiania eller besøge Nikolaj Kunsthal.