Elever fra Lübeck på besøg på Grenaa Gymnasium
07
sep
2019

Udvekslingsbesøg på Grenaa Gymnasium

Elever og lærere fra Thomas-Mann-Schule i Lübeck på genbesøg

I den sidste uge af august havde tysk-eleverne på Grenaa Gymnasium besøg af en gymnasieklasse fra Thomas-Mann-Schule i Lübeck. Der var tale om et glædeligt gensyn, for i marts måned besøgte eleverne fra Grenaa Gymnasium eleverne i Lübeck.

Nu var det så Grenaa-elevernes tur til at have en gæsteelev boende og i det hele taget være værter.
Sarah Fritsche, IB1 fortæller: ”Da vi skulle derned var man nervøs, men denne gang har man bare glædet sig.” ”Ja, for nu er det jo venner man skal gense,” supplerer klassekammeraten Regine Vonsild.

Regines gæst, Pia Friedrich, er enig: ”Vi var også meget spændte da vi skulle have besøg i marts.” ”Ja, men så holdt vi en fest sammen, og det hjalp,” supplerer hendes klassekammerat Torben Hansen.
Trods det danskklingende for- og efternavn har Torben ikke danske rødder. ”Min mor syntes vist bare, at Torben er et pænt navn,” forklarer han.

Interviewet med eleverne finder sted på Grenaa Gymnasium i forbindelse med en fælles middag torsdag aften for gæsterne, deres værtsfamilier og de involverede værter. Gæsterne ankom onsdag aften og blev til fredag aften – så nåede de at få gademusikfestivallen med. Derudover bød programmet på blandt andet en skattejagt i Grenaa, en dagsudflugt til Århus og naturligvis fik de mulighed for at indsnuse stemningen på Grenaa Gymnasium og Grenaa Gymnasiums kostskole.

”Det vigtigste råd jeg har til andre, som skal på udvekslingsbesøg eller selv være vært, er, at man skal være åben og ikke holde sig tilbage, ”siger Regine. ”Tiden er så kort, så det er bare med at komme i gang med at lære hinanden at kende.” De tre andre er enige. De to til tre dage flyver afsted. ”Men måske kan vi komme på en tur mere til Lübeck,” siger Sarah forhåbningsfuldt.

Grenaa Gymnasium fik besøg fra Thomas-Mann-Schule Lübeck