Teaterkoncert 2019 på Grenaa Gymnasium
31
mar
2019

Teaterkoncert på Grenaa Gymnasium

150 af skolens elever gav den gas i forestillingen In the Name of Love

Tre aftener i marts kunne alle interesserede overvære årets teaterkoncert på Grenaa Gymnasium. Det var der mange forældre, bedsteforældre og søskende, som benyttede sig af, og den sidste aften var der totalt udsolgt.

Anna Sofie Binder, der går i 3.g på gymnasiet, fortæller: ”Teaterkoncerten handlede om alle de stadier af kærlighed man møder gennem livet – fra forelskelse til når kærligheden hører op.”

Teaterkoncerten bød på musiknumre fra ældre og helt ny pop og rockmusik. Der var både kendte hits og mindre kendte sange, gamle amerikanske evergreens og en gammel dansk revyvise, Månestrålen fra 1939.

Det er elever på skolen i samarbejde med musiklærerne, som har skabt teaterkoncerten. ”Den er stablet på benene af en styregruppe på 9 elever og et par af lærerne. De startede arbejdet med teaterkoncerten allerede i efteråret, og har sat nogle ydre rammer for alle undergrupperne i teaterkoncerten. Herfra har det været de individuelle gruppers opgave at finpudse og realisere hele ideen for årets tema,” fortæller Anna Sofie Binder. For eksempel har danserne selv stået for en stor del af koreografien.

Teaterkoncert 2018 på Grenaa GymnasiumUndergrupperne, som Anna Sofie nævner, er alt fra band over dansere og sangere til kulisser, madhold og PR. Altså en ikke helt lille operation som i alt fem af skolens lærere også er involveret i, ikke mindst skolens musiklærere.

Annas egen rolle i forbindelse med teaterkoncerten var i PR-gruppen. ”I PR-gruppen havde vi ører og øjne med i alle grupper. Vi sørgede at oplyse om og brande teaterkoncerten. Vi lavede bl.a. konkurrencer, interviews og producerede en plakat,” fortæller hun.

”Jeg synes det teaterkoncerten er enormt hyggelig at være en del af, man får bekendtskaber på tværs af alder, klassetrin og uddannelse her på gymnasiet,” fortæller hun og fortsætter: ”Selvfølgelig er der et ansvar, der følger med at skulle sørge for at få omtale om det, vi alle arbejder så hårdt for at få stablet på benene. Men ansvaret styrker det sammenhold vi opbygger i grupperne.”

Der er teaterkoncert eller musical hvert andet år på Grenaa Gymnasium. ”Jeg var også med i teaterkoncerten da jeg gik i 1.g. Her var jeg en af danserne. Den gode oplevelse jeg havde dengang, havde jeg igen i dette års teaterkoncert,” slutter Anna.