Studieture Grenaa Gymnasium
23
sep
2021

Paris, Berlin, München og Wien

Verden åbner sig mere, når man ser den med egne øjne

For nylig kom 3.g’erne og 2. HF’erne hjem efter en lille uges studieture rundt om i Europa mætte af indtryk og oplevelser.

Meningen med studieture er naturligvis ikke, at de skal være ligesom en ferierejse. På en studietur skal man se og opleve steder og mennesker, som man ikke selv finde på, eller finde frem til eller bare ikke ville have mulighed for, hvis det ikke var fordi man var på en faglig tur med kammerater og Studieture 2021 Grenaa Gymnasiumlærere.

Selvfølgelig skal man i Eiffeltårnet, når man er i Paris. Men man skal måske også på en historisk byvandring med en kompetent guide. Eller man får indblik i valg eller vilkår, som ligger langt fra ens egne. For eksempel fik 3.akm indblik i munkelivet anno 2021, da de besøgte to munke i et kloster i Wien. Senere erfarede de, at antisemitisme er en del af hverdagen for jødiske teenagere, da de mødtes med to af dem i den gamle jødiske bydel.

Nedenfor flere billeder fra årets STX- og HF-studieture. IB2 tager til København i november, som erstatning for den studietur, som coronaen umuliggjorde sidste år, og IB1 drager til Amsterdam i foråret.