Studieture for STX og HF på Grenaa Gymnasium
21
nov
2019

Hvad var størst og bedst på årets studieture?

Var det at se catalonierne protestere i gaderne, at se FC Barcelona spille eller at komme tættere på klassekammeraterne? Indtrykkene er mange, når man rejser væk fra de vante rammer.

I løbet af efteråret har alle 3.g og 2.hf-klasser været på studie- eller udvekslingsrejse. IB1-eleverne rejser i foråret.
På en udvekslingsrejse er man privat indkvarteret på en del eller hele turen, og eleverne bor hos lokale familier, som har en teenager der går i gymnasiet. På en studietur bor man på hotel eller vandrehjem.

For mange af vores elever er udlandsrejsen et af deres gymnasietids højdepunkter. Vi har samlet en række udtalelser fra eleverne, som giver et indtryk af, hvad studie- og udvekslingsrejser egentlig gør godt for.

Maria Josiasen 2q Studietur til Prag
”Den bedste oplevelse på studieturen var fotosafari rundt i byen. Da man fik set byen på en ny måde og man fik selv lov til at lægge ruten, så der var intet stress og man så en masse nye spændende ting.”

“Man får det ud af at være på studietur, at man både lærer sin klasse bedre at kende, og ens parallelklasse, hvilket også gør at man kommer tættere på hinanden som årgang. Udover det syntes jeg også man får det ud af det at, man kommer på egne ben og på den måde lærer sig selv at kende på en ny måde.”

STX studieture på Grenaa GymnasiumAlberte Lind 3.akm Udvekslingsrejse til Barcelona
”Største oplevelse den største oplevelse var at bo hos Lola. Det var virkelig fedt at opleve hendes hverdag og få en ny ven.”

Rasmus Tøttrup 3.xw Studietur til Rom
”Den største oplevede på turen var helt klart den imponerede arkitektur, som kan ses over hele byen såsom Colosseum, Vittorio Emanuele-monumentet og mange flere, men især Pantheon var overvældende smuk med dens optiske illusion som fører ens øjne mod himlen.”

“Jeg har fået et indblik i det antikke Rom, som man så tit hører om. Hele turen gav mig en forestilling om en helt anden verden og kultur, som forgik for flere tusinde år siden og som er en kæmpe øjenåbner på mange fronter.”

Mathilde Bager 3.us Udvekslingsrejse til USA
”Det som har gjort størst indtryk på mig, da jeg var i Studieture STX på Grenaa GymnasiumBoston, var at opleve amerikanernes gæstfrihed, deres interesse for Danmark og (heldigvis) blive bekræftet i, at alle IKKE er tilhængere af Donald Trump.”

“Det er en helt unik oplevelse at være på udveksling. Uanset hvor meget man holder sig oplyst om en anden kultur, kan det ikke sammenlignes med at bo der – at opleve den reelle kultur uden filter er noget helt fantastisk. For mig var det en gylden mulighed for at åbne min horisont endnu mere og se nye aspekter i andres måde at leve på.”

Lavrentia Søndergaard 3.t Udvekslingstur til Kenya
”Jeg var overrasket over, at de (i slumbyen Kibera, red.) formåede at opretholde en hverdag på trods af fattigdommen. På den skole vi besøgte i Kibera havde Studieture på Grenaa Gymnasiumde alle drømme for fremtiden, der ligner vores.”

Ofelia Nielsen 3.akm Udvekslingstur til Barcelona
”Den mest overraskende oplevelse var at se catalonierne gøre oprør”

Sebastian Hastrup 3.akm Udvekslingsrejse til Barcelona
”Det bedste var den store oplevelse at se FC Barcelona spille.”

Nadia Stubbe 2.p Studietur til Prag
”Det bedste ved turen var, at man kunne være sammen med mine venner og veninder på tværs af klasserne uden der direkte var skole involveret.
Det er godt at være på studietur, fordi det er anderledes og man lærer hinanden at kende på en anden måde, som styrker fællesskabet på længere Studieture på Grenaa Gymnasiumsigt.”

Julie Bowman 3.t Udvekslingstur til Kenya
”I Danmark er det, der kan stoppe dig i forhold til uddannelse, dine karakterer. I Kenya kan de have de vildeste evner, men så er det noget andet, der sætter en stopper for det.”

Lærke Møller 3.t Udvekslingstur til Kenya
”På Nairobi Academys kostskole bor piger og drenge adskilt. De mødes kun til måltiderne. Og de skifter hele tiden mellem engelsk og swahili.”

Bjarke Enevold 3.us Udvekslingstur til USA

”Vi oplevede, at nogle amerikanere slet ikke kender til Danmark. De ved måske ikke engang hvor Danmark er. Vi hører til gengæld om amerikansk kultur til hverdag. Studieture på Grenaa GymnasiumVi er ikke på deres dagsorden i lige så høj grad, som de er på vores. Det sætter nogle tanker i gang.”

”Den fedeste oplevelse var basketball-kampen i et stort stadion. Det var kæmpe stort. Man blev grebet af stemningen selvom man ellers ikke interesserer sig for basket.”

Oskar Friis 3.xw Studietur til Rom
”Jeg synes der var rigtig meget fedt på turen, og det var rart der var så meget run på. Selvom vi kun var der 3,5 dag, virkede det stadig som om, vi fik et super godt indtryk af hvad Rom er, og hvad man kan komme tilbage og se.”

“Det absolut fedeste på turen var “Skip the Line Colloseum Tour,” eller der hvor vi gik hen til Leonardo da Vinci Museet igennem den ældre bydel med små Studieture på Grenaa Gymnasiumfine gader og restauranter. Men pilgrimsrejsen var også fed, og det gav mig helt klart mod på mere pilgrimsvandring. Søen som var det perfekte kirsebær oven på kagen,der med sin perfekte udsigt opsummerede alt det, vi havde set i løbet af dagen.”

Anna Pedersen 3.akm Udvekslingsrejse til Barcelona
”Den bedste oplevelse jeg havde var at være sammen med klassen de to sidste dage og bare hygge (selvom udveksling også var fedt)”

Magnus Ernst 3.akm Udvekslingrejse til Barcelona
”Den mest overraskende oplevelser var nok at se indersiden af La Sagrada Familia (Barcelonas berømteste kirke, red). Den var bare så anderledes end man regnede med, og end man troede efter at se ydersiden.”

Studieture fra Grenaa GymnasiumNadja Rode 2.p Studietur til Prag

”Jeg synes det var fedt at vi også kom ud og klatre udover “bare” at se de seværdigheder som er i byen. Det var også rart at have så meget fritid hvor vi selv kunne finde på ting at lave i byen.

Man kommer meget tættere ind på hinanden på tværs af de to klasser og danner sig et godt fællesskab/ venskab udover skolen.”

Casper Berner 3.us Udvekslingstur til USA

”Tænk at man kan knytte bånd med mennesker, at man får nye venner som man holder kontakt med – på en uge!”

”Deres museer var en oplevelse. For eksempel Studieture på Grenaa GymnasiumMuseum of Science. De overgår danske museer for de har mange flere penge til det. Man kan gå et kvarter i en retning i en afdeling uden at enden er nået.”

Niels Aksel Schmidt 3.xw Studietur til Rom

“Studieturen har givet mig masse gode minder og jeg lærte mine klassekammerater bedre at kende.”