Uddannelse til ingeniør efter studentereksamen på Grenaa Gymnasium
19
aug
2019

Student fra Grenaa Gymnasium – og hvad så?

Grenaa Gymnasium har spurgt et lille udpluk af årets 10-årsjubilarer, for at høre om deres uddannelsesvej

Hvor går studenterne hen, når den sidste studenterfest er slut, og huen og eksamensbeviset er det mest håndfaste man har efter to eller tre år på STX, HF eller IB?

Lørdag d. 7. september er der jubilæumstræf på Grenaa Gymnasium og i den anledning har et lille udpluk af årgang 2009  indvilliget i at fortælle hvad de laver i dag, hvilken uddannelsesvej, de har taget, og hvad Grenaa Gymnasium gav dem med i bagagen.

De dækker uddannelses- og jobmæssigt et bredt felt fra ingeniør og læge over kommunal konsulent til designer og lærer.

Kontakten til jubilarerne er nået gennem Facebook-gruppen Student fra Grenaa Gymnasium, som alle der været elev Grenaa Gymnasium er velkommen til at blive medlemmer af.

studentereksamen, jubilæum, ingeniør, Grenaa Gymnasium, STXStærkstrømsingeniør: Andreas Skøtte Boes

Andreas fortæller om sin uddannelsesvej:

“Da jeg gik på STX vidste jeg allerede, at jeg ville være ingeniør. Det vidste jeg, fordi jeg var vild med idéen om, at man ud fra teori laver et praktisk produkt.

Jeg vidste bare ikke hvilken slags ingeniør, men i samarbejde med studievejledningen fik vi sporet os ind på, at jeg skulle finde noget, jeg var god til. I fysik arbejdede vi på et tidspunkt med strøm. Det havde jeg ret godt styr på – og så var retningen der.

Jeg kontaktede Ingeniørhøjskolen i Aarhus, nu Aarhus School of Engineering, som er en del af Aarhus Universitet. I samarbejde med dem valgte jeg uddannelsen til stærkstrømsingeniør, da det er et fag med masser af arbejdspladser!

Fordelen ved min naturvidenskabelige studieretning på STX var, at jeg kunne starte direkte uden at skulle læse ekstra fag op! Jeg startede lige efter STX.”

Andreas om sit job som ingeniør:

“Jeg er stadig vild med teorien der omsættes til praktiske produkter. Derudover er jeg også igang med en masse projektledelse som giver endnu mere perspektiv på faget.
Som stærkstrømsingeniør arbejder man med store mængder strøm. Herunder dimensionering af store transformatorer og luftledninger i el-nettet. Eller med projektering og opstart af automatiske anlæg.
Jeg arbejder med projektering af store køleanlæg og varmepumper. Jeg har hænderne og hovedet i projektet fra de første streger , i projekterings- og programmeringsfasen og indtil det færdige anlæg er testet, startet op og kører.
Jeg er vild med at mit job er så alsidigt og at kunderne og projekterne er så forskellige.”

Andreas om sine tre år på STX:

“De tre år på Grenaa Gymnasium har helt klart bidraget til at forstå den naturvidenskabelige metode, og til at lære at holde mange bolde i luften! Jeg fandt ud af på ingeniørstudiet og videre, at det at kunne skrive en opgave eller en e-mail er ting som mange andre faggrupper har svært ved! De har så andre kvaliteter og færre end ti tommelfingre! Derudover har man en masse almen viden som mange ikke har, f.eks. indenfor historie.”

Designer hos MasaiDesigner: Anne-Sofie Madsen

Anne-Sofie fortæller om sin uddannelsesvej:

“Det eneste, jeg vidste, da jeg var færdig på gymnasiet, var, at jeg ville have et sabbatår, inden jeg skulle videre. Jeg ville tjene penge til at komme udenlands, da jeg elsker at rejse. Jeg overvejede at læse spansk eller matematik på det tidspunkt, da det var det, jeg syntes var mest spændende af universitetsfagene. Jeg kunne nærmest ikke forestille mig at skulle andet end på universitetet.

Jeg var ikke blevet mere sikker efter et år, så jeg tog til Mexico for at arbejde som frivillig og var afsted i syv måneder. Det endte altså med at jeg tog to sabbatår i alt.

På et tidspunkt var jeg tilfældigvis med en veninde til åbent hus på TEKO i Herning (nu VIA Design, red), og da jeg nu alligevel var der, kunne jeg lige så godt høre om noget, jeg måske fandt interessant. Jeg hørte foredrag om design og om indkøb og fandt begge dele lige spændende. Da jeg kom hjem fra Mexico var jeg kommet ind på indkøbslinjen på TEKO, men jeg fandt forholdsvis hurtigt ud af at jeg hellere ville studere design. Jeg fik lov at flytte linje, og jeg fandt mit rette studie.

Da de to år var gået, søgte jeg ind på  i Københavns Erhvervsakademi, da jeg vidste jeg gerne ville flytte til København på et tidspunkt og tænkte det var smart at gøre, mens man studerede, så man fik opbygget et netværk både i branchen og i byen.

I min søgen efter hvad der skulle ske, har jeg lagt meget vægt på at finde noget, hvor jeg havde en stor interesse både under uddannelsen og igennem karrieren, da det er vigtigere for mig, end hvor mange penge der er i sigte.”

Anne-Sofie om sit job som designer:

Jeg er designer hos Masai. Jeg startede som praktikant, men blev hurtigt design-assistent, hvor jeg hjalp med at tegne arbejdstegninger af tøj og lave målskemaer, så det er klar til at blive sat i produktion. Jeg var så heldig, at der var brug for en der kunne en masse forskelligt på computer, og jeg blev derfor ret hurtigt uundværlig.

Jeg har nu hovedsageligt arbejdet med prints i to år fysisk og digitalt, selvom jeg som sådan ikke er uddannet til det. Det har været sjovt, lærerigt og udfordrende.

Nu er jeg netop blevet forfremmet til designer og er nu med inde over alle aspekter af firmaet. Det vil sige, at for hver kollektion sætter vi os ind i trends og omsætter dem til noget brugbart for vores målgruppe. Vi laver farvehistorier/temaer med prints og forskellige materialer, som vi så designer til. Vi får prøver hjem, som vi retter, og til hver kollektion holder vi et salgsmøde ,hvor vi viser det hele frem for vores sælgere. Masais kollektioner er meget store, og vi arbejder konstant med flere kollektioner af gangen, så der er nok at se til.
Jeg er glad for at mit arbejde er så omskifteligt. Dder skal ofte tages hurtige beslutninger, og der er hele tiden nye projekter. Hver dag er forskellig, og det er jeg vild med.”

Anne-Sofie om sine tre år på STX:

Jeg er glad for og stolt af at have gået på gymnasiet i Grenaa.

Fagligt havde jeg jo troet, at jeg skulle noget med enten matematik eller spansk i fremtiden, men egentlig er jeg endnu mere glad for den almene dannelse, man får i gymnasiet.  Jeg var en lille genert pige, da jeg startede, men med årene blev jeg mere selvsikker.

De mennesker man møder gennem livet er med til at forme én, og jeg har mange relationer fra dengang der hænger ved, og det betyder noget.

 

Kommunal konsulent: Jonatan Würtz

Jonatan fortæller om sin uddannelsesvej:

“Jeg anede ikke hvad jeg skulle efter gymnasiet. Jeg skulle jo nok søge ind på universitet på et tidspunkt… Men først skulle jeg selvfølgelig også ud at rejse, som de fleste drømmer om, når gymnasietiden er slut. Jeg arbejdede og sparede penge op i et halvt års tid og tog så til Østafrika i et halvt års tid, hvor jeg boede på en børnehjem og hjalp til i dagligdagen. Jeg endte dog primært med at læse en pokkers masse bøger.
Da jeg kom hjem ville jeg gerne flytte til København. Min mor fik mig overtalt til, at hvis jeg nu skulle flytte, “så var det nok en god idé at starte på et studie”. Så jeg søgte ind på Statskundskab i København og SamBas på RUC. Jeg har altid været interesseret i det samfundsvidenskabelige felt, men jeg var også oprigtigt i tvivl om hvad jeg egentlig ville arbejde med.

Jeg kom ind på RUC og har ikke fortrudt det siden. RUCs model med først at spore sig ind på sit hovedfag på tredie uddannelsesår gav mig en frihed til at forstå, hvilken retning jeg gerne ville. Og så er det jo fantastisk, at man ikke nødvendigvis låser sig til en type job resten af livet.

Jeg endte med at vælge Politik og Administration som bachelor, og har siden taget en master i International Public Management ved Erasmus Universiteit Rotterdam og en kandidat i Forvaltning på RUC.

Idag er jeg en udpræget generalist, som er særligt interesseret i offentlig ledelse og lokaldemokrati.

Jeg har været utroligt glad for at jeg fandt en uddannelsesvej, hvor jeg havde tid og mulighed for at nørde og fordybe mig i teori. Samtidig føler jeg, at mange af de arbejdsgange, jeg har lært i løbet af mit studie har klædt mig på til mit efterfølgende arbejdsliv.”

Jonatan om sit job som konsulent i en kommune:

“Jeg arbejder i dag som konsulent i Albertslund Kommune. Jeg er ansat i kommunens sekretariat for politik og ledelse, som har det primære ansvar for at understøtte kommunens borgmester og direktion.

Meget af mit arbejde handler om, hvordan man skal oversætte faglige prioriteter til politiske beslutninger – og ikke mindst hvordan en kommune bedre kan involvere borgerne i deres beslutninger.

Jeg er glad for mit arbejde, da jeg konstant får lov til at løse mange forskellige og nye opgaver. Det er sjældent, at tingene kører i cirkler på mit arbejdsbord, og jeg bliver konstant udfordret af at må gøre ting anderledes fordi sagen har ny karakter eller indeholder en ny politisk problemstilling.”

Jonatan om sine tre år på STX:

“Min tid på Grenaa Gymnasium gav mig en tro på, at jeg fagligt kunne mere end jeg egentlig var klar over. Jeg fik ranket ryggen og masser af fagligt gåpåmod. Det skyldes ikke mindst mange af de lærere, som indgik i øjenhøjde med os elever og som udfordrede os elever individuelt.

Men! Det vigtigste jeg har fået med fra min gymnasietid er venner! Jeg har fået venner for livet. Flere af mine venner fra gymnasiet er blandt mine tætteste venner i dag. Vi spiller stadig musik sammen, eller mødes om sport eller øl. Præcis som for 10 år siden. Det kan jeg takke Grenaa Gymnasium for.”

 

civilingeniørMiljø-sagsbehandler: Maya Zapeda-Riis

Maya fortæller om sin uddannelsesvej:

“Jeg tog et sabbatår efter IB, da jeg ikke var helt sikker på, hvilken uddannelse jeg ville fortsætte med. Jeg vidste, at jeg ville læse i Aalborg, og i løbet at sabbatåret besluttede jeg mig for, at det skulle være Energiteknik på Aalborg Universitet.

Jeg valgte uddannelsen, da jeg altid har elsket matematik og fysik, og fordi jeg synes, at det var og er relevant at arbejde mod en grønnere fremtid inden for energi.

Efter jeg færdiggjorde bacheloruddannelsen inden for Energiteknik, besluttede jeg mig for at skifte over til kandidatuddannelsen, Energiplanlægning (Sustainable Energy Planning and Management, en civilingeniør-uddannelse), også i Aalborg. Uddannelsen havde et bredere perspektiv indenfor energi, og ikke kun det tekniske aspekt.

Jeg har været meget glad for de erfaringer, som jeg har fået igennem uddannelserne, især evnen til at lære nye ting hurtigt, og til at arbejde med problembaserede løsninger, som de gør på Aalborg Universitet. Jeg var glad for at arbejde med projekter, som jeg følte var relevante. Ingeniøruddannelsen har også åbnet mange døre op for mig på jobmarkedet.

Maya om sit job som miljø-sagsbehandler:

“I dag arbejder jeg som miljøsagsbehandler i Team Industri i Thisted Kommune. Her arbejder jeg med alt fra miljøgodkendelser, miljøtilsyn, udledningstilladelser m.m. til virksomheder, til sagsbehandling af klagesager indenfor miljø.

Desuden er jeg kommunens kontaktperson vedrørende et netværk og bæredygtighed, som kommuner og virksomheder i Nordjylland kan blive medlem af, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling.

Selvom jobbet er noget anderledes end det jeg har uddannet mig til, kan jeg stadig bruge en del viden fra min uddannelse til at supplere mit arbejde. Det er så vigtigt at virksomhederne i Danmark begynder at fokusere mere på miljøet, og mit arbejde giver mig mulighed for at bidrage til og vejlede i den proces.

Jeg kan samtidig arbejde i et fleksibelt arbejdsmiljø, der giver plads til, at man har tid til sin familie.”

Maya om sine to år på IB:

“Min tid på Grenaa Gymnasium har været med til at lære mig at være selvstændig og disciplineret, og IB-uddannelsen især gav mig et stærkt fundament, som jeg kunne bygge min universitetsuddannelse ovenpå.

Jeg boede på kostskolen, og de oplevelser og venner jeg har fået der, vil jeg altid tage med mig. De var nogle fantastiske år, hvor jeg lærte en masse og hvor jeg skabte livslange venskaber. Vi er stadig en gruppe fra min årgang i IB, der mødes jævnlig – de venner er nu nogle af mine ældste, som jeg stadig har kontakt til.”

 

Fra professionsbachelor i sundhed og ernæring til pædagoguddannelsenPædagogstuderende: Mette Andersen

Mette fortæller om sin uddannelsesvej:

“Efter gymnasiet i 2009 startede jeg på finansøkonomuddannelsen fordi jeg håbede at det var noget for mig, og det tog kun to år. Efter det første år valgte jeg dog at droppe ud, da jeg ikke kunne finde interessen for eller se mig selv arbejde med uddannelsen.

Efter et sabbatår startede jeg i 2011 på VIA, hvor jeg efter 3,5 år blev uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed, og hurtigt efter også til personlig træner og vanecoach.

Min drøm var at arbejde på julemærkehjem, men de ønskede på dette tidspunkt pædagogisk uddannet personale. Jeg startede derfor som selvstændig i et fitnesscenter, hvor jeg hjalp folk med vægtproblemer i 1,5 år.

Så kom jeg ind på pædagoguddannelsen i Grenaa i 2016, og her læser jeg frem til 2021 da jeg pt er på barsel. Sideløbende arbejder jeg som tilkaldevikar i en vuggestue.

Jeg er glad for mit valg om at supplere min første bachelor med en af pædagogisk karakter, da der nu er der åbnet op for professionsbachelorer i ernæring og sundhed på julemærkehjemmene, og samtidig ønsker de også pædagoger.

Men jeg har også fået øjnene op for andre spændende jobmuligheder indenfor det pædagogiske, og gerne i kombination med min ernæring- og sundhedsbaggrund.”

Mette om sit studiejob i en vuggestue:

“Lige nu studerer jeg jo, og mit studiejob i en vuggestue giver måske lidt sig selv. Det er for mig en fantastisk målgruppe, der hele tiden lærer nye små ting og udvikler sig med raketfart.”

Mette om sine to år på HF:

“HF på Grenaa Gymnasium gav mig en masse socialt, en genvunden glæde samt vilje til uddannelse, og en god ungdomsuddannelse jeg kunne bruge til at komme videre.

Det var nogle fantastiske skoleår i en god klasse.”

 

Uddannelse til fysioterapeut med STX i bagagenFysioterapeut: Mette Beck

Mette fortæller om sin uddannelsesvej:

“Jeg tog et sabbatår i søværnet, hvor jeg uddannede mig og kom ud at sejle. Efter gymnasiet havde jeg brug for at prøve noget helt andet end at gå i skole. Efterfølgende kom jeg ind på medicinstudiet, men måtte hurtigt indse, at det ikke var noget for mig.

Jeg valgt i stedet for at læse fysioterapi i Aalborg, hvilket lige var noget for mig. Jeg kunne mærke, at jeg brændte for at lære faget, og for mig var det super godt, at der var teori blandet med praksis!

Jeg var desuden glad for studiemiljøet, for Aalborg og og for UCN’s (professionshøjskolen i Aalborg,red) internationale profil, som gjorde at jeg kunne tage på udlandsophold.”

Mette om sit job som fysioterapeut:

“I dag arbejder jeg som fysioterapeut i Viborg kommunes psykiatriske fysioterapi. Her får jeg lov til at arbejde med mental sundhed, hvor kroppen er i fokus. Jeg elsker mit arbejde fordi det er meningsfyldt!

Jeg arbejder med alle typer mentale problematikker fra angst, nylig stress sygemelding, længerevarende psykiske lidelser osv.
Jeg får lov til at bruge en bred vifte af fysiske øvelser og kognitive tilgange.”

Mette om sine tre år på STX:

“Det bedste jeg har fået med mig fra Grenaa Gymnasium er de venskaber, som blev grundlagt i løbet af de tre år. 10 år efter mødes vi stadig jævnligt og ind imellem genfortælles sjove minder fra gymnasietiden…

I de tre år øgede jeg min selvstændighed markant såvel socialt som fagligt. På den måde blev det et godt springbræt til livet derfra.”

 

Fysiker på Aarhus Universitet med STX i bagagenFysiker: Mick Althoff Kristensen

Mick fortæller om sin uddannelsesvej:

“Efter gymnasiet havde jeg et enkelt sabbatår, hvilket blandt andet blev brugt undersøge hvilken uddannelse jeg ville fortsætte på, men også at få afviklet min værnepligt.
I sidste ende var der ikke noget der kunne få mig til at ændre min oprindelige idé om at studere fysik på Aarhus Universitet.

Det har helt sikkert været en rigtig god beslutning for mig, og jeg fortsatte hele vejen til PhD’en (forsker-uddannelse, red). Fysik-studiet har været en rigtig spændende og varieret uddannelse. Den har indeholdt både fysik, som vi kendte det i gymnasiet, hvor man søger at sætte naturen på “formel”, men også en masse programmering, elektronik og hardware, formidling og undervisning.

Det har været en blanding som har været perfekt for mig.”

Mick om sit job som fysiker

“I dag arbejder jeg på Aarhus Universitet som Post Doc, hvilket er en midlertidig forskerstilling efter man opnår sin PhD.

Som eksperimental-fysiker er arbejdsdagen meget varieret lige fra det klassisk teoretiske med at sætte sig ind i litteratur og andres arbejde og teorier, til det helt praktiske med at bygge eksperimentelle opstillinger eller fabrikere dimser på værkstedet og at sætte ind i apparaturet.

Både mit nuværende arbejde og fysik-studiet helt generelt indeholder en overraskende stor andel af programmering. Det bliver anvendt både til hardware-håndtering i laboratorierne og især til den store mængde af dataanalysearbejde, som alle kommer ud for som fysiker.

Sidst men ikke mindst bruger jeg en stor del af min tid på undervisnings- og formidlingsopgaver, når der kommer besøg udefra i laboratoriet og når nye studerende skal trænes op i eksperimentelt laser-arbejde i forbindelse med bachelor og speciale-projekter.

Det er superfedt at have mange strenge at spille på og friheden til i stor udstrækning selv at tilrettelægge den enkelte arbejdsdag efter hvad humøret er til.”

Mick om sine tre år på STX:

“Gymnasieuddannelsen var helt perfekt for mig, for på trods af at jeg har specialiseret mig meget med mit efterfølgende studievalg spænder mine interesser meget bredere.

Jeg synes det er super fedt at man har lidt mere baggrund for at følge med i samfundsdebatten på baggrund af bredden i de fag man har på gymnasiet, og evnen til at tilegne sig viden inden for vidt forskellige fag er vigtig selv på videregående uddannelser.

Derudover er sprogkundskaber også stort set lige så vigtige for at fungere i en meget international forskningsverden.

Gymnasiet bidrog også til at lære mig at indgå i nye fællesskaber – både fagligt og socialt – efter at have tilbragt 10 år i en lille folkeskoleklasse.

De nye venner man fik fra næsten første dag holder man stadig fast i, og det er så fedt, at vi som klasse stadig kan samles hver jul til julefrokosten.”

 

Læreruddannelsen med STX i bagagenLærer: Mikkel Christensen

Mikkel fortæller om sin uddannelsesvej:

“Jeg havde umiddelbart ikke nogen idé om, hvad jeg ville med mit liv efter endt STX. Jeg valgte derfor en frivillig værnepligt som soldat hos Trænregimentet i Aalborg.

Jeg havde efter min tid i forsvaret lyst til at søge ind til politiet og startede i den forbindelse på højskole i Vejle, hvor jeg kunne træne op til dette, mens alderskravet blev nået.

Efter højskolen arbejdede jeg i mellemtiden hos Djurslandsskolen, som er en specialskole. Her blev jeg bidt af lærergerningen.
Det mest positive ved læreruddannelsen er, at den favner bredt i forhold til arbejdsmuligheder og at det er en uddannelse, der samtidig giver mig rig mulighed for at arbejde med og omkring unge mennesker og deres udvikling.”

Mikkel om sit job som lærer:

“Jeg er uddannet lærer og er ansat som lærer hos specialskolen, Djurslandsskolen. Djurslandsskolen har flere afdelinger, hvor jeg er tilknyttet en afdeling der primært arbejder med unge, som har tilknytningsforstyrrelser samt diagnoser inden for ADHD og autismespektret.

Jeg synes det er utrolig spændende og forsøge at knække den til tider mere komplicerede hjerne og finde ud af, hvordan jeg kan undervise den pågældende elev ud fra de udfordringer, vedkommende har.

Typisk får vi elever ind, der har haft mange nederlag gennem livet, hvorfor de personlige- og sociale kompetencer i mit arbejde, vægtes ligeså højt som faglig udvikling.”

Mikkel om sine tre år på STX:

“Jeg skal ærligt indrømme, at jeg i løbet af mine tre år på Grenaa Gymnasium vægtede det sociale suverænt højest.  Det kunne kun gå for langsomt med at komme i fredagsbaren og weekenden var altid øverst på ønskelisten. Jeg formåede dog at komme igennem på en mindre god boglig indsats.

Jeg ser dog tilbage på en fantastisk gymnasietid, hvor der på trods af mine prioriteringer, stadig var plads til et ungt menneske som mig. Det faglige afkast er svært at udtale sig om. Jeg har aldrig været den store fan af karakterer, da det i min optik er noget man har og er, ikke noget man får.

Jeg tror umiddelbart heller ikke jeg vil kunne sætte et tal på Grenaa Gymnasiums betydning for det liv jeg har i dag. Der er dog ingen tvivl om at oplevelserne, dannelsen og udviklingen uafhængigt af om det er fagligt eller socialt, har stor aktie i, hvem jeg er i dag.”

 

Sygeplejerske på Regionshospitalet i RandersSygeplejerske: Nina Cecilie Nielsen

Nina fortæller om sin uddannelsesvej:

“Jeg startede ud med ½ års pause fra alt, hvad der mindede om skole.

“Jeg var meget i tvivl og søgte ind på flere uddannelser og blev optaget flere steder. Jeg endte dog med at vælge sygeplejerskeuddannelsen i Randers. Det var den helt rigtige hylde for mig.

Jobbet som sygeplejerske er meget bredt, da man både skal have styr på anatomi, fysiologi, medicin mv., men man skal også have øje for mennesket, man har i behandling. Jeg kan godt lide, at man på den måde skal tænke hele vejen rundt om mennesket.”

Nina om sit job som sygeplejerske:

“Min uddannelse har givet mig et skønt arbejde i Akutafdelingen ved Regionshospitalet i Randers, Her har jeg modtaget og opstartet behandling af en sygdomme ved en bred vifte af akutte patienter. Kirurgi, medicin, kardiologi, gynækologi, psykiatri og ortopædkirurgi.

Efter flere år i Akutafdelingen er jeg dog klar til at lære nyt, hvorfor jeg 1. september starter på uddannelse til anæstesisygeplejerske.”

Nina om sine tre år på STX:

Min tid på Grenaa Gymnasium lærte mig at være mere selvstændig. Det sociale på gymnasiet var uden tvivl dét, der udviklede mig mest.

Jeg har stadig meget kontakt med nogle af dem, jeg mødte på Grenaa Gymnasium. Med dem deler jeg stadig både de gode tider, og de tider, hvor livet har gjort ondt. Selv efter 10 år, kan man stadig lige mødes til hygge, snak og måske en lille øl.

De tre år gav mig også et stærkt fundament til at bygge min videregående uddannelse på.”

 

Radiovært og producer med STX i bagagenRadiovært m.m: Stefan Julian

Stefan fortæller om sin uddannelsesvej:

“Jeg havde plan om at tage et sabbatår, og havde tanker om at søge ind på en medie-relateret uddannelse… på et tidspunkt.

Dog blev jeg tilbudt fuldtidsjob inden sommerferien 2009 var slut. Det var som radiovært og producer på en mindre kommerciel radiostation, Radio Skive.

Efter et år kom jeg på en af Danmarks største radiostationer Radio ABC.
Ved siden af mit job har jeg gennemført en akademi-uddannelse i kommunikation og formidling på deltid via online fjernstudie.
Det har været en perfekt måde at uddanne sig ved siden af et travlt job.”

Stefan om sit job som radiovært mm:

“Min titler er radiovært, producer (af reklamer), konferencier og ansvarlig for Radio ABCs kommunikation via de sociale medier. Mange kasketter i en travl branche.

Det er verdens bedste job for en krøllet hjerne og musiknørd som mig. Radio redder ikke liv, men hvis jeg kan få lytterne til at smile eller grine bare en lille smule i deres hverdag, når de lytter til mig – så er jeg lykkelig!”

Stefan om sine tre år på STX:

“Grenaa Gymnasium har betydet alt for mig. Jeg var på ingen måde en super-elev, men generte Stefan gennemgik en dannelsesrejse i Grenaa.

De tre år på STX har været fundamentet for at jeg fik en tro på mig selv rent fagligt og som menneske.

Den gav svar på mange ting som “hvem er jeg og hvad drømmer jeg om at arbejde med i fremtiden”.

Og! De tre år har givet mig venner for livet.”

Læge med STX i bagagenLæge: Tina Mejer Therkildsen

Tina fortæller om sin uddannelsesvej:

“Jeg er uddannet cand.med. (læge) fra Aarhus Universitet.

I anden halvdel af 3.g i forbindelse med et projekt i biologi blev jeg interesseret i menneskekroppen og måtte simpelthen vide ALT om den!

Jeg søgte ind på studiet samme år, som jeg blev student, og selvom det er et krævende studie og selvom et sabbatår ville have været sundt for mig, så kunne jeg ikke lade være med at søge med det samme – dertil var min videbegærlighed for stor, og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund siden!

Medicinstudiet er fantastisk! Foruden al den teoretiske udenadslære, som indeholder alt fra funktioner på celleniveau til muskelgrupper, nervebaner og knogler, så rummer studiet så mange andre facetter, herunder elementer fra bl.a. statistik, jura, kemi, eksistentialisme og psykologi – alt sammen med udgangspunkt i kroppen og sygdom.

Obligatoriske klinikophold (en slags praktik) på forskellige sygehusafdelinger har givet mig indblik i livets allermørkeste sider, men også livets største øjeblikke.”

Tina fortæller om sit job som læge:

“Jeg har netop færdiggjort min kliniske basisuddannelse, som er det første år efter studiet, hvor man under supervision fra ældre lægekollegaer træner mange af de færdigheder, som man er blevet undervist i under studiet.

Den kliniske basisuddannelse giver mig ret til at søge selvstændigt virke som læge og til at påbegynde uddannelsen som speciallæge.

Min kliniske basisuddannelse har givet mig indblik i livet som sygehuslæge på en medicinsk afdeling samt arbejdslivet som praktiserende læge. Arbejdet består bl.a. af mindre indgreb som knoglemarvsprøver, modtagelse og behandling af akut dårlige patienter, udvælgelse af antibiotika, svære samtaler om nyopdagede kræftsygdomme, behandling ifm. livets afslutning, viderehenvisning til specialister og meget mere.

Nu søger jeg stillinger i periferien af lægeverdenen, hvor jeg vil få mindre patientkontakt og i stedet en mere rådgivende funktion for sygehuslægerne.

Medicinstudiet giver adgang til så meget mere, end hvad man traditionelt forstår ved lægejobbet!”

Tina om sine tre år på STX:

“For mig bidrog mine 3 år på Grenaa Gymnasium først og fremmest til, at jeg turde drømme større!

Lærerne og min omgangskreds videreudviklede min faglige kunnen, sociale kompetencer og min selvstændighed.

Sammensætningen af fag på STX har været det perfekte grundlag for at læse videre på medicinstudiet.

Min gymnasietid betyder fortsat meget for mig. Jævnligt mødes jeg med venner, jeg fik i netop de år. Vi nyder hinandens selskab, mindes gymnasieårene og følger med i hinandens liv med op- og nedture!”