Øget tilgang til IB på Grenaa Gymnasium
19
aug
2020

Stor tilgang til Grenaa Gymnasiums kostskole

Flere danskere i udlandet vælger IB skoler i Danmark til deres teenagere

Mandag d. 10. august åbnede Grenaa Gymnasium dørene for i alt 183 forventningsfulde og spændte førsteårselever fordelt på henholdsvis STX (1.g), HF og Pre-IB. Sidstenævnte svarer til 1.g og forbereder til den to-årige internationale studentereksamen, IB Diploma.

Traditionen tro havde de nye elever skolen for sig Øget tilgang til international studentereksamen på Grenaa Gymnasiumselv den første dag, og dermed fred og ro til at begynde at lære hinanden og deres lærere at kende.

Dagen efter mødte så resten af skolens elever, heriblandt 41 nye elever i IB1. ”Vi har oplevet en væsentligt større søgning til Pre-IB og IB end sidste år,” fortæller rektor Helene Bendorff Kristensen. Hun fortsætter: ”Det er en generel tendens på alle IB-skoler i Danmark i år, og den skyldes så vidt vi kan se, at Covid-19 epidemien får flere udlandsdanskere til at vælge en IB-skole i Danmark til deres teenagere.”

Dermed går der nu i alt 141 IB-elever på Grenaa Gymnasium og langt de fleste af dem bor på Grenaa Gymnasiums kostskole på N.P. Josiassensvej. ”Kostskolen har egentlig kun kapacitet til 113 elever, så vi har arbejdet hårdt på at finde logi til de mange Gymnasiestart på Grenaa Gymnasiumekstra elever,” siger Helene Bendorff Kristensen, som videre fortæller, at det blandt andet er lykkedes, fordi det viste sig muligt for gymnasiet at leje sig ind på Campus Djursland, som havde overskydende kapacitet.

Kapaciteten i kostskolens køkken er også blevet udvidet. Det er sket med ansættelsen af Stephan Oppenhagen i den nyoprettede stilling som køkkenchef på Kostskolen.