Elever fra Grenaa Gymnasium deltog i International Language Competition
13
mar
2019

”Rimeligt gode til fransk”

Mikkel og Esben fra Grenaa Gymnasium tog medaljer med hjem fra skandinavisk sprogkonkurrence.

27. februar deltog Mikkel Hansen og Esben Molbech Pedersen, der går i 3.g på Grenaa Gymnasium, i 2. runde af en stor skandinavisk sprogkonkurrence, ILCompetition.

Fransklærer på Grenaa Gymnasium, Anne Ebbesen, fortæller at den indledende runde foregik digitalt i en almindelig fransktime før vinterferien, og alle skolens 15 franskelever deltog.

Men det blev altså Mikkel og Esben, som klarede sig igennem til 2. runde, som foregik på Munkensdam Gymnasium i Kolding. ”Der var i alt 21 spørgsmål på fransk, som gik på både ordforråd og kultur,” fortæller Mikkel. ”Så hvis man ikke forstod spørgemålet, var det bare ærgerligt.”

Elever fra Grenaa Gymnasium deltog i sprogkonkurrence i 2. fremmedsprog”Vi var kun to rigtige svar fra at gå videre til finalen,” fortæller Esben. ”Vi er meget tilfredse med resultatet. Faktisk er vi overraskede.”

”Den eneste forklaring, vi har, er, at vi må være rimeligt gode til fransk,” konkluderer Mikkel med et glimt i øjet.

Drengene fortæller videre, at i alt 6000 elever i hele Skandinavien deltager i konkurrencen, hvor man kan deltage i sit såkaldte 2.fremmedsprog, det vil sige, det fremmedsprog man har udover engelsk.

Mikkel og Esben går på en sproglig studieretning, hvor de har fransk på A-niveau.

Udover oplevelsen hjembragte de to gymnasieelever også en medalje. ”Så nu må 2.g’erne gøre sig klar til næste år. De har også Anne til fransk, så der skulle være et grundlag,” mener Mikkel.