Elever fra Grenaa Gymnasium på Naturvidenskabsfestival 2021 Helt vildt
03
okt
2021

”Helt vildt” på Kattegatcentret

Hvor langt kan mikrodråber svæve? – Grenaa Gymnasium på Naturvidenskabsfestival

Efter et års ufrivillig coronapause løb den landsdækkende Naturvidenskabsfestival igen af stablen på Kattegatcentret i Grenaa. Traditionen tro deltog elever fra Grenaa Gymnasium og formidlede naturvidenskab til folkeskoleelever.

Årets tema var ”Helt vildt” og det blev fortolket på mange forskellige måder. Eleverne i 3.x, hvor nogle har kemi på højt niveau og andre fysik, stod for et Elever fra Grenaa Gymnasium på Naturvidenskabsfestival 2021 på Kattegatcentretfysik- og kemishow med masser af farver og lyd og faglig viden flettet ind undervejs.

Læs om naturvidenskabelige studieretninger på Grenaa Gymnasium

Bioteknologi-eleverne i 2.g, som har kemi og biologi på højt niveau, arbejdede sammen med RenoDjurs om at vise, hvordan man kan lave bioplast af mælk og eddike. De var også med til at formidle Corona-fysik og viste hvordan man kan undersøge hvor langt mikrodråber – og dermed coronavirus – kan svæve. Svaret er ca. 2 meter og de kan holde sig svævende i op til 8 timer – hvilket jo er ”helt vildt”.

Temaet ”helt vildt” kaldte naturligvis også på naturkatastrofer, så eleverne med faget naturgeografi havde lavet modeller af en vulkan, af jordens pladegrænser – det er dem, der skaber jordskælv Elever fra Grenaa Gymnasium på Naturvidenskabsfestival 2021 på Kattegatcentret– og en tsunami.

Som altid var naturvidenskabsfestivallen en god oplevelse for gymnasieleverne. Den er kulminationen på de mange timers forberedelse, der altid går forud. Mange af dem husker naturvidenskabsfestivallen fra deres egen folkeskoletid og nu er de her igen er dem, der kan formidle viden om naturen til andre – og måske sige hej til deres gamle lærere fra folkeskolen.