science exploratorium at grenaa gymnasium
01
maj
2020

Elever sætter aftryk med naturviden-skabelige fotoserier

Grenaa Gymnasiums nye mini-eksperimentarium er udsmykket af to elever.

Tidligere på året blev Grenaa Gymnasiums naturvidenskabelige mini-eksperimentarium indviet. Et af skolens klasselokaler er blevet omdannet til et rum, hvor eleverne med en legende tilgang kan fordybe sig i eksperimenter og forsøg. Der er håndvaske og høje arbejdsborde som i et laboratorium, men også et sofahjørne. Og så er væggene blevet foto-udsmykket af to af skolens IBscience at grenaa gymnasium-elever, Bertylle Duforest og Mariela Velarde. For Bertylles vedkommende indgik det i CAS, som er et af kerneelementerne i IB-uddannelsen.

”Til indvielsen håbede vi på, at når folk så billederne, så ville der være en reaktion, og det var der heldigvis også,” fortæller Bertylle. En væsentlig del af billederne er nemlig en frise på én væg af sort-hvide fotos af både mere og mindre kendte videnskabsmænd- og kvinder, som modsvares af en frise på den modsatte væg med fotos af elever og en enkelt lærer, der er bragt til at ligne videnskabsfolkene. Altså en look-alike-serie.

”Vores tanke med look-alike-serien var at gøre eleverne til en del af rummet,” forklarer Mariela med physics at grenaa gymnasiumhenvisningen til at aktiviteterne i rummet skal være drevet af elevernes lyst og engagement. ”Og derudover valgte vi også at nogle af billederne skulle være af kvinder, som har gjort væsentlige naturvidenskabelige opdagelser, fordi de tit ikke har fået den anerkendelse de fortjener.”

At give noget til skolen – især rektor

Den anden del af foto-udsmykningen er tre store fotos, der hver især symboliserer forskerens undersøgelse af naturen. ”Det er gennemgående i de tre fotos, at der sker noget i billedet, som skyldes en menneskelig påvirkning” forklarer Mariela videre.

Det er ikke svært at forestille sig, at der ligger mange timers arbejde bag de to fotoserier, lige fra idéudvikling, opmålinger, kontakt til modeller blandt kammeraterne til selve fotosessionerne som ifølge de to fotografer var alt andet end hurtigt overstået. ”Men alle har været så imødekommende og har syntes det var sjovt,” fortæller Bertylle.

”Vi er begge meget glade for at være blevet bedt om at stå for disse billedserier,” fortsætter hun. ”Vi har sat et aftryk som nu er en del af skolens øvrige kunstneriske udsmykning. Her er jo kunst overalt. Men det var også for at give noget tilbage til skolen, som har givet os så meget. Især Helene for hun er en fantastisk rektor. Hun tager sig job alvorligt på en måde, som jeg aldrig har oplevet før,” siger Bertylle.

Læs mere om kunst på Grenaa Gymnasium