No Noise musikfestival i Grenaa
03
maj
2019

Musikfestival giver et fællesskab uden for gymnasiet

Musikfestivalen Nose Noise løber af stablen for tredje gang d. 11. maj. Nuværende og tidligere elever fra Grenaa Gymnasium trækker læsset.

Emil Thun, student fra Grenaa Gymnasium, Aske Bluhme og Emma Hougaard, begge nuværende elever på gymnasiet, fortæller om No Noise:
”Nose Noise er en musikfestival organiseret af lokale unge for unge musikere på vej frem,” forklarer Emil Thun. ”Den er et udstillingsvindue for nye bands i de unges egne rammer og den er 100% drevet af frivillige.” Rammerne er nærmere bestemt Arresten (ungdomshus i Grenaa, red.) og det var samtaler tilbage i 2017 med lederen af stedet, Henrik Elkjær, der blev anledningen til at Emil satte sig for at få en ny musik-begivenhed op at stå i Grenaa.

Kun originale numre

”Dette års program byder på en blanding af etablerede og up-coming bands,” fortæller han. ”Og nogle af dem har rødder på Grenaa Gymnasium.” Et af dem er bandet Viadukt, som Aske Bluhme er med i. ”Vi spiller egne numre inden for genren Indie-Pop. Det er regel for at deltage i Nose Noise: man må ikke spille cover-numre,” forklarer han. I år bliver der dog gjort en enkelt undtagelse fra reglen, når elever fra Grenaa Gymnasium spiller ny-fortolkninger af kendte numre fra teaterkoncerten In the Name of Love.

Ifølge Emma Hougaard er forbudet mod cover-numre en af hovedforskellene mellem Nose Noise og gademusikerfestivallen. ”Nose Noise er en anden slags musik-begivenhed, ” forklarer hun. ”Vi forsøger for eksempel også at skabe en undergrundsstemning med for eksempel grafitti, en stor papmaché-næse og i år er der også en kopi af Arnoldi-skulpturen.”

Arresten i GrenaaEmma forklarer, at det især er unge med en musikinteresse, der er med til at få Nose Noise op at stå. ”Det er en mulighed for at have et fællesskab uden for skolens rammer og for at være innovativ – man er med til at skabe noget, som ellers ikke ville være der. Alle kan møde op og lave det, som man har lyst til, for vi har en udpræget laissez-faire-tilgang.”

”Da jeg gik i gymnasiet fandtes Arresten ikke. Vi hang ud i Kvickly efter skoletid,” husker Emil. Han tog studentereksamen på Grenaa Gymnasium i 2010, er nu ved at lægge sidste hånd på sin universitetsuddannelse og er flyttet tilbage til Grenaa.

Alle er velkomne til Nose Noise

No Noise er ikke mere ”undergrund” end at alle er velkomne. ”Vi holder helt bevidst billetpriserne på et SU-venligt niveau,” fortæller Emil. ”Tanken var oprindeligt, at Nose Noise skulle være for gymnasieelever i Grenaa. Men det har vist sig, at vi også trækker voksne med med børn om eftermiddagen, og også folk fra Syddjurs og Aarhus. Nogle af dem er tidligere studenter fra Grenaa Gymnasium, som bruger det som en anledning til at ses igen.”

Billetter til Nose Noise d.11. maj fra kl. 14 – 01. koster kr 50,- i forsalg og kr 75,- i døren.
Billetsalg via https://aktoerernegrenaa.safeticket.dk/events