Grenaa Gymnasium deltager i Vi tester Danmark
06
okt
2020

Covid-19-antistoftests på Grenaa Gymnasium

Eleverne gennemførte tests på sig selv

Biologilærerne på Grenaa Gymnasium slog til med det samme, da de for nogle uger siden fik mulighed for at bestille Covid 19-antistof-testkits hos Danske Regioner. Det var et tilbud som alle gymnasier fik.

I løbet af få dage tog ca. 400 af skolens elever testen.
Nogle af dem tog den som led i undervisningen i biologi og andre tog den, fordi de gerne ville. Det var en forudsætning for at få testen, at man selv skulle prikke hul.

”Det viste sig, at ingen af de 400 elever og lærere havde antistoffer i blodet. Så det er sandsynligt, at de ikke har været smittet,” forklarer biologilærer Mette Lillelund. ”Men det ikke det samme som, at de ikke kan være smittet her og nu,” tilføjer hun.

Mette Lillelund forklarer videre, at antistoftests bruges i mange sammenhænge, lige fra graviditetstests til HIV-tests. ”Så testene kommer til at indgå i undervisningen, når eleverne skal lære om immunforsvaret,” siger hun.

Alle der har taget testen opfordres til at klikke ind på Vi tester Danmark og udfylde spørgeskemaet. Dermed hjælper de forskerne på Rigshospitalet med at indsamle vigtige forskningsdata.