IB Cap Ceremony 2021 at Grenaa Gymnasium
30
maj
2021

Fejring af årets IB-studenter

IB Hueceremoni 2021 på Grenaa Gymnasium

Den 21. maj 2021 fejrede 37 internationale studenter på Grenaa Gymnasium at den sidste eksamen var overstået. Det fejrede de med de nærmest familiemedlemmer, lærere, lederen af IB-afdelingen og skolens rektor. For andet år i træk havde det på grund af Covid-19-pandemien været usikkert om fejringen overhovedet ville blive til noget, så glæden fik et nøk opad også selvom nogle af deltagerne måtte nøjes med at deltage online.

IB Hueceremonien svarer til STX- og HF-studenternes dimission med den forskel at IB-studenterne først kender deres eksamensresultater i starten af juli. Derfor får de heller ikke overrakt deres endelige eksamensbevis, men til gengæld er der en officiel ”hue-påsættelse.”

IB Diploma Cap Ceremony 2021 at Grenaa GymnasiumLegatmodtagere 2021

Et andet højdepunkt er når årets legatmodtagere annonceres og ønskes tillykke. Dette års modtagere er:
IB Integration Grant: Andrea Callin Tambosi og Mette Viftrup Holm-Jensen
Danske Bank’s Boarding School Grant: Yevheniia Yefimova
Danske Bank’s Academic IB Grant: Kristian Broni
Zlata Lapkovska: IB Flower Award
Kirstens Mindelegat: Caroline Kehlet og Francesca Kaori Maffini.

Læs mere om Kirstens Mindelegat

Glimt fra årets taler

For mig var det at komme hertil første gang i mit liv, at jeg skulle bo et andet sted. Jeg kom til at møde mange mennesker fra hele verden, og jeg kom til at sætte spørgsmålstegn ved mange ting, som jeg havde taget for givet. … Det var skræmmende og foruroligende, men netop dér, i springet, opstår de spændende og øjenåbnende oplevelser. – Andrea Callin Tambosi

IB Diploma Cap Ceremony 2021 at Grenaa GymnasiumNår jeg ser på mange af de ledere, vi har i dag, så bliver jeg lidt nervøs for fremtiden. Men når jeg så ser på mine klassekammerater, som har udvist tolerance, medfølelse og accept overfor alle på trods af vores mange forskellige værdier og baggrunde, så får jeg håb for verden. – Francesca Kaori Maffini

Vi fortjener faktisk en Guiness Verdensrekord-titel for at være 2021s mest internationale klasse, eftersom vi var spredt ud over hele verden fra Danmark til Mexico, Cambodia og Ukraine. Men på trods af afstanden fandt vi måder, hvorpå vi var et fællesskab – om ikke andet, så de tekniske vanskeligheder, akavede pauser, mikrofoner som ikke var blevet tændt, og sjove baggrunde. – Caroline Kehlet

Prøv at tænke tilbage på hvor du var, da du ankom her til skolen for to eller tre år siden. Hvad gik du op i? – hvor lå din passion? Fik du lejlighed til at folde den ud eller faldt den i søvn? Ligger den sovende under overfladen?
Jeg véd – og det er et faktum – at nogle af jer er vilde med Shakespeare (jeg kender i hvert fald én). Jeg véd at nogle af jer er dybt optaget af kunst og at nogle af jer har brugt utallige timer i biologi-laboratoriet ud over det, der var nødvendigt for jeres EE. Bare fordi I brænder for naturvidenskab.
Jeg håber I finder passionen igen, hvis den faldt i søvn, eller at I udvikler nye passioner. – Eike Strandsby, leder af IB-afdelingen.