HF billedkunst Grenaa Gymnasium
16
dec
2019

Hvad betyder Hjem?

Malak og Victoria fra 1. HF har lavet fælles eksamensprojekt i faget billedkunst

I den forgange uge var det muligt at få et indtryk to HF-elevers vidt forskellige opvækster.

Hvad husker man, var vigtigt for én, da man var 12?

1.hf billedkunst-eleverne har på det seneste arbejdet med deres eksamensprojekter under temaet ”Hjem”, og Malak Ahmad og Victoria Ringling lavede en installation, som illustrerede deres erindringer om deres barndomshjem i ét rum.

Installationen blev etableret i et lille arbejdsrum på Grenaa Gymnasium, og lod alle sanser komme i spil. Her var dufte, smagsprøver og muligheden for at mærke forskellen på en dansk og en arabisk seng. Man kunne slå sig ned med Koranen på den ene seng og med “Barbie”-bladet på den anden.

”Her er intet tilfældigt,” forklarer Malak. ”Alle genstandene betyder noget, og bordet her i midten viser hvad man byder gæster på i Danmark og i en arabisk kultur. Samtidig giver det struktur til installationen,” forklarer hun.

I Victorias del af installationen ligger blandt andet coveret til hendes første smartphone. Og hendes første make-up-sæt med masser af glimmer. Hos Malak finder man blandt andet masser af fotos, herunder andet klassefotos med skolebørn i uniform – Malak er uden tvivl i blandt dem.

”Væggene” i Victorias del af installationen er hvide. I Malaks har de en mere dyster farve. Det er naturligvis heller ikke tilfældigt.

De to pigers engagement skinner igennem, når de fortæller om deres værk. De fortæller, at de har brugt meget tid på projektet. Faktisk har de brugt mere tid end de egentlig havde, og det gik ud over et enkelt undervisningsmodul i et andet fag… ”Men det var vi nødt til,” siger Malak. Nogen gange er noget bare vigtigst.