Grenaa Gymnasium reducerer forbrug af plast og engangsservice
22
aug
2019

Grenaa Gymnasium til kamp mod plastemballage

Efter forslag fra eleverne tager skolen de første skridt i retning af at reducere forbruget af engangsemballage og – service

Alle de nystartede elever på Grenaa Gymnasium fik ved skolestarten en drikkedunk forærende. Alle øvrige elever kan købe dunken til indkøbsprisen på 25 kr. Håbet er naturligvis, at de så ikke køber vand på flaske – og af samme grund er prisen på flaskevand sat op med 50% fra 10 kr til 15 kr.

Initiativet ser ud til at blive taget godt imod af skolens elever. ”Vi har solgt over 50 drikkedunke i løbet af de første fire dage,” fortæller Sus Rasmussen, kantineleder på Grenaa Gymnasium.

Det tager heller ikke mange minutter at finde elever, som gerne vil sige noget positivt om initiativet. Tobias Kildal, Kristian Andersen og Laust Krogstrup er nystartede 1.g-elever på Grenaa Gymnasium, og de synes godt om deres nye drikkedunke.
”Man skal jo holde sig hydreret,” siger Tobias.
”Ja, og den er af god kvalitet,” siger Laust Skovkjær og demonstrerer hvordan dunken nemt åbnes og lukkes.
”Og så er den jo miljøvenlig,” påpeger Aksel.

Første skridt i den rigtige retning på elevernes initiativ

Helle Høgh, kostskoleleder på Grenaa Gymnasium, fortæller, at ideen kommer fra elev-repræsentanterne i skolens kantine-udvalg, og at de har været med til at vælge ikke blot drikkedunken men også en salatskål, som eleverne kan købe og genbruge.

”Eleverne foreslog, at vi skulle skære ned på forbruget af engangs-emballage på skolen. Så nu har vi taget de første skridt, som også lærerne mærker: der er ikke længere engangskrus ved kaffemaskinen på lærerværelset og de er blevet udstyret med en drikkedunk, så de kan gå foran med et godt eksempel,” forklarer Helle Høgh. ”Og det er slut med engangsservice, når der holdes møder.”

”Vi kan ikke undgå engangsemballage helt endnu, men eleverne har accepteret en mindre prisstigning på maden i kantinen, så vi har råd til at bruge engangsemballage, der er mindre miljøskadelig end den, vi har brugt hidtil,” siger Helle Høgh.

Helle Høgh fortæller videre, at der vil komme flere tiltag. Dette er blot de første skridt.