Talentpleje
For dig der har lyst og vilje til at dyrke faglige interesser i endnu højere grad.
På Grenaa Gymnasium har ledelsen, pedeller og rengøringspersonale brugt dagene siden påskeferien sluttede til at blive klar til at åbne skolen for årets HF- og STX-afgangselever.
Det bliver en noget anden skolehverdag en den vante, der møder eleverne, fordi skolen naturligvis gør sit yderste for at efterleve sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forhold til at hindre smittespredning af Covid 19.
Ifølge rektor Helene Bendorff Kristensen er det et hovedprincip, at eleverne inde i skolen kun må være i det klasselokale, som de er blevet tildelt og at hver klasse er fordelt på mindst to klasselokaler, så eleverne kan sidde med 2 meters afstand.
”Dertil kommer, yderdørerne vil stå åbne hele tiden, så det vil være nødvendigt at tage varmt tøj på i skole,” siger hun. ”Gruppearbejde kommer til at foregå mest muligt udenfor, og da der ikke er udendørs borde-bænkesæt nok til alle eleverne, er det også en god idé at medbringe en pude eller lignende til at sidde på.”
Helene Bendorff Kristensen forklarer videre, at eleverne kun må være sammen med dem, som de deler klasseværelse med medmindre undervisningen foregår udenfor, og de skal sidde på en fast plads i klasseværelset.
”I frokostpausen skal eleverne gå udendørs mens rengøringspersonalet spritter af. De skal også bruge den samme stol hele dagen. Ubrugte stole er markeret med en gul seddel, som eleven skal fjerne, når de tager stolen i brug.”
Yderligere information om hvad man som elev ikke må og må og hvad man skal sendt ud som besked på Lectio. ”Den lectio-besked skal man naturligvis læse inden man møder op på mandag. Alle på skolen er ansvarlige for at overholde retningslinjerne,” siger Helene Bendorff Kristensen
Der er nok ingen tvivl om, at skolens øvrige elever også gerne ville have haft lov til at komme tilbage på skolen. ”Vi håber, at det bliver muligt efter 10. maj, men det ligger ikke i vores hænder,” siger Helene Bendorff Kristensen.
Hun tilføjer, at for IB2 eleverne er løbet kørt. Deres undervisning stopper planmæssigt sidst i april, og en del af dem er ikke længere i landet.
”Eleverne forstår hvorfor det må være sådan, og de er generelt glade for den måde den virtuelle undervisning tilrettelægges på, men både lærere og ledelse er også meget bevidste om, at der er elever som har svært ved at undvære samværet i klassen og den mere direkte kontakt med lærerne. Den elevgruppe vil vi have ekstra fokus på i resten af skoleåret, ” siger rektoren.
D. 15. maj offentliggør Undervisningsministeriet årets eksamensplan. Normalt ville undervisningen så være slut. Men i år er antallet af eksamener reduceret og eleverne vil skulle nøjes med en årskarakter i flere fag end sædvanligvis. ”Den tid, der i år ikke skal bruges på eksamener, vil derfor sandsynligvis blive brugt til ekstra undervisning i stedet for,” forklarer Helene Bendorff Kristensen. ”De endelige retningslinjer fra ministeriet foreligger endnu ikke, så her må I vente lidt endnu på mere konkret information.”