To-årig HF på Grenaa Gymnasium efter 9.klasse
20
maj
2019

Elever ser HF som godt alternativ

På Grenaa Gymnasium er der god søgning til den to-årige HF trods dalende ungdomsårgange. Som noget nyt kan man starte på HF efter 9. klasse.

En af HF-eleverne på Grenaa Gymnasium er Nicklas Gantriis Jørgensen, som bliver student til sommer. ”Jeg valgte Grenaa Gymnasium, fordi jeg havde hørt godt om skolen fra blandt andet kammerater, som har gået her. De fortalte, at her er et godt fællesskab og god undervisning, og det er også det jeg oplever,” forklarer Nicklas.

“Jeg valgte HF, fordi jeg gerne vil være pædagog, så jeg behøver ikke tage en STX, hvor der er fag, som jeg ikke får brug for. Og så var det også vigtigt for mig, at det første år er lektie-integreret. Det vil sige, at man læser de fleste lektier i timerne og det har helt klart været motiverende for mig.”

Mange af HF-eleverne på Grenaa Gymnasium kommer med en 10. klasse i bagagen. Men siden 2017 har det været muligt at blive optaget på HF efter 9. klasse. Den mulighed benyttede Cecilie Hansen, som også går i 2.HF, sig af. ”Jeg havde ikke lyst til hverken STX eller HHX, men jeg havde slet ikke hørt om HF før min mor tog mig til et åbent hus-arrangement her på gymnasiet,” fortæller Cecilie, som er glad for sit valg.

”Jeg har altid haft svært ved at koncentrere mig i længere tid, og her har jeg fået hjælp til at blive bedre til det. Det, at vi læser en del af lektierne på skolen, gør, at jeg kan få hjælp med det samme, og så giver jeg ikke så let op.”

Cecilie, som bor i Ebeltoft, fortæller også, at det, at hun kunne undgå at skulle til Aarhus, var vigtigt for hende. ”Her er mere fokus på mig som individ, fordi skolen ikke er så stor. Jeg kan sige hej til Majurran (HF-leder på Grenaa Gymnasium, red.) på gangen, og han ved hvem jeg er.”

Interview med HF-leder Majurran Veethividangan

HF-uddannelsen blev reformeret i 2017 og en af nyskabelserne er, at eleverne går til eksamen og afslutter fag to gange om året. For Cecilie har det været en fordel. ”Det betyder, at jeg tager mig mere sammen, når eksamen ikke er så langt væk og det er også nemmere at overskue, når man ikke skal op i alle fag på én gang efter to år.”

Både Nicklas og Cecilie er netop i disse uger i fuld gang med deres afsluttende eksamener og bliver studenter i den sidste uge af juni.

Læs mere om HF på Grenaa Gymnasium