Dimission 2022 på Grenaa Gymnasium
29
jun
2022

Årgang nedlukning har rejst sig

Dimission 2022 for STX- og HF-studenterne på Grenaa Gymnasium

Fredag d. 24. juni blev der afholdt dimission i en fyldt festsal på Grenaa Gymnasium. I alt 67 HF-studenter og 59 STX-studenter fik overrakt eksamensbeviser og et par ord med på vejen fra både rektor Helene Bendorff Kristensen og elevrådsformand Marie Bjørn Henriksen.

Der findes nok ikke et gymnasium i landet, hvor den fælles nedlukningserfaring under corona-epidemien ikke blev et omdrejningspunkt i talerne, dimission på Grenaa Gymnasiumog det var da også tilfældet på Grenaa Gymnasium. Den årgang, der netop er blevet studenter, er den, der har været mest ramt af nedlukninger og elevrådsformanden satte ord på erfaringen fra studenternes perspektiv:

“Pludselig var der ikke længere noget der hed fester, fredagscafe, formiddagssamlinger, mad i kantinen og ikke mindst salatbar! I stedet blev det til Teams, undervisning under dynen med halvt eller helt lukkede øjne, kameraer og mikrofoner som aldrig virkede – udover når der blev registreret fravær selvfølgelig, top lækker morgenmad og frokost som man lavede midt i timen og meget meget mere. Alt dette var til at leve med i starten, men efterhånden som det hele træk ud og restriktionerne kun blev værre, blev det også en hård fornøjelse, hvor man til tider måske har haft lyst til at give op. Vi kunne ikke dimission 2022 på grenaa gymnasiumlængere kramme hinanden, røre hinanden og det tætteste vi kom på at kigge hinanden i øjnene, var gennem en computerskærm. Tænk at man alligevel kunne savne skolen så meget.”

Med nysgerrigheden som drivkraft

Ikke desto mindre var både rektor og elevrådsformand uafhængigt af hinanden enige om, at der var taget revanche i det forgange år og at traditionerne og dermed fællesskabet er i live. Her følger et uddrag af rektors tale:

“I to eller tre år har vi været sammen om en hverdag på Grenaa Gymnasium, og det som vi har prøvet at give jer med er ikke kun faglighed og eftertænksomhed, men også en fornemmelse af at have noget til fælles, som fører os fra sted til sted, […]
Dimission på Grenaa GymnasiumVi har været fælles om nysgerrighed på viden og nysgerrighed på livet – nogle gange har det været frustrerende for både jer og lærerne… for hvad stiller man op med viden man ikke forstår, eller ikke gider at have…ikke desto mindre, så ved vi nu, at I alle er kommet igennem jeres uddannelse og det kræver som minimum en pæn portion nysgerrighed. Værn om den, kast jer ud i nye ting med nysgerrighed, også ting om ved første øjekast kan virke uforståelige.
[–]
Vi har også været fælles om at lykkes, og sommetider når vi fejler er det vigtigt, at der er mennesker omkring en, der opmuntrer til at prøve igen, støtter en med det næste skridt… Husk det også fremover… Når I fejler, så tager I det første skridt mod at lære noget nyt, for så må I være nysgerrige på, hvorfor I fejlede og se det som en mulighed Dimission på Grenaa Gymnasiumfor at komme videre […]

Legater og gaver

Årets legater gik til følgende studenter:
Blichfeldts Legat og Djurslands Legat:
Asger Moselund Graff, 3xs
Josefine Frank Alsted, 3. akm

Johannes Hoffmeyers Mindelegat
Fiona Barbré Andersen, 3xs

Vogels Legat
Mathilde Møller Stærk, 2q

LB Consult Legatet
Bjarke Tolstrup Madsen, 3xs

Ole Fjords Musiklegat
Dimission 2022 på Grenaa Gymnasium Emil Munk Brøndum Mathiesen, 2r

/>Håndværkerlegater
Trine Bruun Henriksen 2p
Amalie Grønvall Dyreborg, 3u
Marie Løth Bager, 3akm

Gaver:
Skolebestyrelsens tak for godt arbejde
Marie Bjørn Henriksen, 3xs
Cathrine de Nijs Johansen, 3u

Særlig indsats for opstart af skolens miljøråd:
Cathrine de Nijs Johansen, 3u

 

Desuden modtog medlemmerne af Operation Dagsværk-gruppen, Miljørådet og Globalgruppen certifikater