Dimission 2021 på Grenaa Gymnasium
29
jun
2021

Diamanter i festsalen

48 HF-studenter og 71 STX-studenter blev dimitteret

”Diamanter bliver til under pres”. Det var kommentaren fra en af årets studenter, da han tidligere på året afleverede sin SRP (Studieretningsprojekt). Nu blev det også indledningen på rektor Helene Bendorff Kristensens dimissionstale, ”for hvor havde du ret … Det var jo ikke kun jeres opgaver, der var små diamanter af viden, forædlet under pres i de sidste skrivedage. Det er jo også jer, der sidder her og skinner, som lysende diamanter – der er blevet til Dimission 2021 på Grenaa Gymnasiumstudenter under pres.” En del af både hendes og elevtalen, holdt af elevrådsformand Anker Magnus Hauge Nielsen, kredsede naturligvis om det at Covid 19-pandemien har givet årets studenter et anderledes gymnasieforløb end de havde forventet. ”Værsgo – en gymnasietid med alt aflyst” citerede rektoren den norske sundhedsminister.

”Vi kom, vi så og vi sejrede”

Heldigvis var det følelsen af at være kommet styrket ud på den anden side, som prægede elevrådsformandens tale. Han tog i hvert fald udgangspunkt i en udtalelse af en af historiens største feltherrer og lagde vægt på at selv en pandemi ikke har forhindret studenterne i at udvikle sig både fagligt og socialt. ”Når vi i dag går ud og indtager verden og Dimission 2021 på Grenaa Gymnasiumvirkeligheden, tager vi en luns, et stykke af Grenaa Gymnasium med os. Den blanding af respekt, tolerance, mangfoldighed, empati og nysgerrighed som er Grenaa Gymnasiums ånd, er blevet en del af os … For en ting må alligevel være vigtigere end karakterer, nemlig de karaktertræk som definerer en som menneske. Det, som ikke gør en til noget, men til nogen. Hvis de evner kunne udgøre den sidste eksamen for os, så havde vi nok alle her fået 12 i huen,” lød det blandt andet i Ankers tale.

Vogels Legat uddelt for første gang

Traditionen tro blev der uddelt legater til studenter, som har leveret en særlig rosværdig indsats fagligt og socialt. Der er altid flere studenter, som fortjener et legat, end der er legater, men i år er der heldigvis kommet et nyt legat til: Vogels Legat, indstiftet af Christian Vogel. Han har gennem årene stiftet bekendtskab med mange af gymnasiets elever gennem sin køreskole, og nu har han valgt at bidrage til anerkendelsen og fejringen af dette års og fremtidige års studenter. Legatet retter sig mod elever, der trods vanskeligheder har formået at gøre en særlig indsats for at opnå et for eleven godt resultat. Den første modtager af Vogel-legatet blev HF-student Hamude Othman.
Legatmodtagerne ved dimissionen 2021 på Grenaa Gymnasium