Grenaa Gymnasium vinder Danmarks Største Fredagscafé
06
feb
2022

Grenaa Gymnasium vandt igen ”Danmarks Største Fredagscafé”

Danmarks Indsamling giver fællesskab på tværs af årgange og uddannelser på skolen

Hvis man så TV lørdag aften d. 30. januar og fulgte Danmarks Indsamlingen på DR eller TV2, så så man hen mod slutningen elever fra Grenaa Gymnasium tone frem på skærmen og fortælle om en auktion i skolens kantine. Få minutter senere blev Grenaa Gymnasium erklæret som vindere af ”Danmarks Største Fredagscafé”
-Vi deltog jo ikke, fordi vi ville vinde og når vi nu vandt i 2019, så tænkte vi egentlig, at det ikke ville ske igen, fortælle Magnus Dale, der går i 3.g på Grenaa Gymnasium.
Men lodtrækning er jo lodtrækning, og alle skoler der havde indsamlet mere end 5 kr pr elev var med i lodtrækningen om at få stand-up’eren Nikolaj Stokholm på besøg. Med i alt 19604 kr i indsamlingsbøssen var Grenaa Gymnasium det gymnasium, der havde samlet mest ind pr elev.
Se indsamlingsresultater her

Artiklen fortsætter under videoen


Magnus har sammen med Camilla Dokkedal, 2.g, og de øvrige elever i skolens Globalgruppe, stået i spidsen for indsamlingsaktiviteterne, der gik i gang allerede i august måned. – Vi har blandt andet fået penge ind på kagesalg cirka en gang om måneden, fortæller Camilla. Nogle gange var det helt op til ti forskellige fra klasserne, som havde bagt. På den måde håber vi, at flere kom til at føle medejerskab til indsamlingen.
– Ja, og når der var kager til overs, gik vi bare op på lærerværelset med resten. Så blev der udsolgt. Lærerne kan virkelig tage fra, griner Magnus.
Kagesalg var imidlertid bare én af indsamlingsaktiviteterne. I december var der en julekoncert arrangeret af de internationale IB-elever, som gav et fint overskud, og der var jule-tombolaen, med fine præmier doneret af erhvervsdrivende i hovedsageligt Grenaa. Slutspurten blev sat ind i januar med IB-elevernes International Day med lækkerier fra elevernes hjemlande, en auktion over rest-præmier fra tombolaen og et fastelavnsbolle-salg.

Det gode formål

Men hvis det ikke var for at vinde, hvorfor så? – Det er jo for et godt formål, vi har et godt fællesskab i Globalgruppen, siger Magnus. – Det er fedt, når folk kommer og spørger, om der ikke snart er kagesalg igen, og når man ser at elever og lærere er glade, når der er tombola, supplerer Camilla.
– Der skal lyde en stor tak til alle elever og lærere på skolen og erhvervsdrivende, og især også til alle der var med til at gøre julekoncerten til en succes, siger Magnus.

Donorer til tombolaen

Paw Sko, Louise, Anna, Lelo’s pizzaria, Caro’s home, Pigernes verden, Mouritsens Eftf. ApS, Olrik, Fakta, Power, Pitó, City Salonen, Anemone Blomster, Grenaa Boghandel, Blomsterkurven v/ Suzanne Margaret Pedersen, MH Hair, Bolignyt, Frisør Thygesen, Boutique, Gusto, Cin, Louis Nielsen, Salon Marzell, Kjær og co., Sport 24, Kop og Kande, Studio 9, Lille My, Miss Babuska, Blind Raven, Photocare, Secrets, Mundgodt, Hair Delux,  McDonalds, Schmidt Møblér, Jysk, Hotel Crone, Dagli’brugsen Fjellerup, Ørum Brugs, Sparekassen Djursland, Djurslands Bank, Andelskassen, Danske Bank, Jyske Bank, Ebeltoft Gårdbryggeri