11
mar
2020

Corona-virus

Sådan håndterer vi risikoen for corona-smitte på Grenaa Gymnasium

Senest opdateret 11.3.2020

Vi har i de sidste dage haft henvendelser fra bekymrede elever og enkelte forældre, som spørger til hvordan Grenaa Gymnasium forholder os i forhold til at begrænse udbredelsen af Corona-virus både herhjemme og i udlandet.

Følg Grenaa Gymnasiums opdateringer vedrørende Corona-virus her.
Vi følger situationen tæt og vi holder os løbende orienteret i forhold til ministerielle udmeldinger.

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Den danske sundhedsstyrelse anbefaler, at de, der har rejst til områder med speciel fare for smitte med Corona-virus bliver hjemme i karantæne 14 dage efter hjemkomst fra et af de særlige risiko-områder.

Hold dig opdateret om Sundhedsstyrelsens anbefalinger her

Derfor vil vi opfordre til, at de elever og ansatte, der har været på rejse til et af de særlige risiko-områder kontakter os herom telefonisk, eller på mail, og derefter bliver i karantæne i 14 dage efter hjemkomsten. Fravær fra undervisningen, som følge af karantæne vil blive godskrevet eleverne, men kun efter direkte aftale om karantæne.

I hverdagen på gymnasiet er vi ekstra opmærksomme på syge elever og har øget fokus på mund– og håndhygiejne samt at undgå tæt kontakt.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Vi retter os efter Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Hvis der ikke er udmelding om, at unødvendige rejser frarådes til rejsedestinationen, så rejser vi. Dette gælder både sprogrejser, studieture, og ekskursioner.

Skulle det blive frarådet at rejse til rejsemålet (rød kategori), eller hvis unødige rejser frarådes til rejsedestinationen (orange kategori), vil vi aflyse rejsen. Alle involverede vil få direkte besked herom.

Vi følger alle de officielle henstillinger og går i dialog med elever i klasser, der skal rejse, om selve rejsen og planlægningen af rejsen.

Kostskolen

Også på kostskolen er opmærksomheden på håndhygiejne forstærket. Vi er særligt opmærksomme på syge elever og på at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvis der kan være mistanke om Corona-virus.

Pr. 11.3 gælder følgende forholdsregler for kostskolen:
1. Følgende fællesområder lukkes ned for brug: studierum på 1 og 3 sal, filmrum, gamer-rum, og vi henstiller til at man ikke bruger motionsrummet i kostskolens kælder eller skolens motionsområder.
2. Alle arrangementer aflyses – temaaftener, gammel elevfest d. 17.4., pump med JB, meditation med Jens, osv.

Alle elever og alt personale på kostskolen er orienteret om ovennævnte.

Kan kostskoleelever rejse hjem i påskeferien?

Hvis dit barn ikke kan rejse hjem i påskeferien på grund af fare for smitte med Corona-virus, bør I allerede nu overveje, hvor ferien skal tilbringes. Vær opmærksom på de områder, der bliver anført som særlige risiko-områder, der efter d. 2. marts betyder, at rejsende ved hjemkomst bør have 2 ugers karantæne.

Hvad er et særligt risikområde?

Et område er et særligt risikoområde, hvis det danske udenrigsministeriums rejsevejledning fraråder indrejse til hjemlandet. Dette er beskrevet i den orange og røde bjælke i ministeriets rejsevejledning.

Hold dig opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejledninger her

Hvis du har spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.

Rektor Helene Bendorff Kristensen

IB Coordinator Eike Strandsby es@grenaa-gym.dk

Kostskoleleder Helle Høgh hh@grenaa-gym.dk

Skolens kontor:  8758 4050 (vælg rektor, IB afdelingen, eller kostskolen for omstilling til en af os)